Готуємо з Ектором: осінній обід із запеченого гарбуза та нуту

31 жовтня 2022, 12:39
Читать новость на русском

Щоб приготувати особливий обід, обов'язково спробуйте рецепт від українського шеф-кухаря колумбійського походження Ектора Хіменеса-Браво.

Сезонний гарбуз у поєднанні із нутом – це нереальна смакота. Ектор Хіменес-Браво детально розписав рецепт страви та поділився нею з читачами. Якщо у вас нема гарбузів, мерщій на ринок до бабусь, забирати найгарніші.

Читайте також Апетитний Геловін: 3 швидкі страви із курятини, які вразять гостей

Оскільки рецепт залежить від вашого гарбуза, тому пропорції страви на око. Але якщо ви хочете, щоб страва була ситною, оберіть гарбуз Батернат.

Рецепт запеченого гарбуза з нутом

  • Час: 1 – 2 години
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – гарбуз Батернат;
 – 2 грами копченої меленої паприки;
 – 2 грами хмелі-сунелі;
 – 2 грами меленого коріандру;
 – 1 грам чорного перцю;
 – сіль;
 – 15 мілілітрів оливкової олії.
Для начинки:
 – 10 грамів оливкової олії;
 – 10 грамів часнику;
 – ті ж спеції на 1 граму;
 – 200 грамів нуту;
 – 100 мілілітрів коров'ячих вершків 15%;
 – 10 грамів лимонного фрешу.
Для декору:
 – рукола;
 – авокадо;
 – насіння гарбуза.

Приготування:

  • Ретельно вимийте гарбуз, розріжте його навпіл та змастіть серединки оливковою олією.
  • Розігрійте духовку до 190 – 200 градусів.
  • Спеції для гарбуза розімніть у ступі та посипте ними м'якоть овоча. Відправте все в духовку до приготування гарбуза (близько години).
  • На оливковій олії обсмажте подрібнений часник, додайте спецій. Консервований нут додайте до часнику та влийте вершки. 
  • Тушкуйте все на середньому вогні 5 – 10 хвилин.
  • Дістаньте гарбуз з духовки, м'якоть трішки розімніть виделкою та викладіть зверху начинку з нуту.
  • Прикрасьте все руколою, нарізаний авокадо та полийте соком лимона. Посипте страву насінням гарбуза та подавайте до столу. 

Смачного!