Сезонний гарбуз у поєднанні із нутом – це нереальна смакота. Ектор Хіменес-Браво детально розписав рецепт страви та поділився нею з читачами. Якщо у вас нема гарбузів, мерщій на ринок до бабусь, забирати найгарніші.

Читайте також Апетитний Геловін: 3 швидкі страви із курятини, які вразять гостей

Оскільки рецепт залежить від вашого гарбуза, тому пропорції страви на око. Але якщо ви хочете, щоб страва була ситною, оберіть гарбуз Батернат.

Рецепт запеченого гарбуза з нутом

  • Час: 1 – 2 години
  • Порції: 2

Приготування:

  • Ретельно вимийте гарбуз, розріжте його навпіл та змастіть серединки оливковою олією.
  • Розігрійте духовку до 190 – 200 градусів.
  • Спеції для гарбуза розімніть у ступі та посипте ними м'якоть овоча. Відправте все в духовку до приготування гарбуза (близько години).
  • На оливковій олії обсмажте подрібнений часник, додайте спецій. Консервований нут додайте до часнику та влийте вершки.
  • Тушкуйте все на середньому вогні 5 – 10 хвилин.
  • Дістаньте гарбуз з духовки, м'якоть трішки розімніть виделкою та викладіть зверху начинку з нуту.
  • Прикрасьте все руколою, нарізаний авокадо та полийте соком лимона. Посипте страву насінням гарбуза та подавайте до столу.

Смачного!