Оригінальні вареники з червоного тіста – рецепт з сиром і вишнями

3 квітня 2023, 14:35
Читать новость на русском

Як справжні українці, ми обожнюємо вареники з картоплею, рясно политі сметаною та шкварками. Але чи пробували ви готувати їх з вишнями та сиром?

Український шеф-кухар та експерт кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський, поділився з читачами рецептом унікальних вареників з сиром, червоним тістом на соку вишні.

Читайте також Новий смак звичного продукту: 3 небуденні страви з курятини, які варто приготувати

Кулінар натякнув, що така страва з українською історією та душею, вмить створить святковий настрій не тільки дітям, а й дорослим.

Рецепт червоних вареників з сиром та вишнями

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 160 грамів вишневого соку;
 – 20 грамів масла;
 – 175 грамів борошна;
 – 25 грамів цукру.
Для начинки:
 – 300 грамів кисломолочного сиру;
 – 1 яєчний жовток;
 – 40 грамів цукру.
Для соусу:
 – 240 грамів вишні;
 – 50 грамів цукру;
 – 15 грамів масла;
 – трішки апельсинового соку (за бажанням);
 – 200 грамів сметани для подачі.

Приготування:

  • Наливаємо у сотейник отриманий сік з вишень, додаємо цукор, вершкове масло і доводимо до кипіння. Висипаємо 100 грамів борошна та швидко замішуємо деревʼяною лопаткою суміш. Знімаємо з вогню сотейник.
  • Тісто виймаємо з сотейника, даємо трохи охолонути і замішуємо залишені 75 грамів борошна.
  • Накриваємо все харчовою плівкою і даємо охолонути 20 – 30 хвилин.
  • Далі тісто досить тоненько розкачуємо скалкою. Металевою формою або склянкою 7 сантиметрів у діаметрі вирізаємо кола. На низ викладаємо начинку, попередньо перетертий з цукром і жовтком кисломолочний сир.
  • Загортаємо у варенички, а потім відварюємо 3 хвилини у підсоленій воді.
  • Окремо на сковорідці розігріваємо вишню, що залишилась, додаємо цукор і шматочок масла. Прогріваємо готові вареники з двох сторін, щоб повернувся колір.
  • Подаємо страву до столу зі сметаною.

Смачного!