Український шеф-кухар та експерт кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський, поділився з читачами рецептом унікальних вареників з сиром, червоним тістом на соку вишні.

Читайте також Новий смак звичного продукту: 3 небуденні страви з курятини, які варто приготувати

Кулінар натякнув, що така страва з українською історією та душею, вмить створить святковий настрій не тільки дітям, а й дорослим.

Рецепт червоних вареників з сиром та вишнями

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Наливаємо у сотейник отриманий сік з вишень, додаємо цукор, вершкове масло і доводимо до кипіння. Висипаємо 100 грамів борошна та швидко замішуємо деревʼяною лопаткою суміш. Знімаємо з вогню сотейник.
  • Тісто виймаємо з сотейника, даємо трохи охолонути і замішуємо залишені 75 грамів борошна.
  • Накриваємо все харчовою плівкою і даємо охолонути 20 – 30 хвилин.
  • Далі тісто досить тоненько розкачуємо скалкою. Металевою формою або склянкою 7 сантиметрів у діаметрі вирізаємо кола. На низ викладаємо начинку, попередньо перетертий з цукром і жовтком кисломолочний сир.
  • Загортаємо у варенички, а потім відварюємо 3 хвилини у підсоленій воді.
  • Окремо на сковорідці розігріваємо вишню, що залишилась, додаємо цукор і шматочок масла. Прогріваємо готові вареники з двох сторін, щоб повернувся колір.
  • Подаємо страву до столу зі сметаною.

Смачного!