Звичайний хліб можна випекти вдома з простих і доступних інгредієнтів: сухого молока, дріжджів, води, борошна. Все, що вам потрібно – прямокутна форма, може бути для кексів, розміром 23х13х6,6 сантиметрів.

Читайте також Важливий вибір для малюка: з якого м'яса краще починати перший прикорм

Якщо такої немає, не біда! Домашній хліб можна пекти і в круглій формі, і в формі чи двох меншого діаметру. Все залежить від того, що є в наявності.

Рецепт домашнього хліба

  • Час: 3 години

Приготування:

  • ️Змішуємо всі сухі інгредієнти, пшеничне борошно просіюємо через дрібне сито. Якщо немає сухого молока – візьміть 100 мілілітрів молока та 180 мілілітрів води.
  • ️Додаємо воду, олію, замішуємо тісто.
  • ️Змащуємо миску олією, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо тісто підходити в теплому місці на 1 годину.
  • Форму для випікання змащуємо олією, на дно можна застелити пергамент для випікання.
  • ️Тісто обминаємо, розкатуємо в прямокутник, скручуємо в рулет і викладаємо в форму. Накриваємо рушником чи плівкою і залишаємо підійти на 30 хвилин в теплому місці.
  • ️Випікаємо при 180 градусах на нижньому рівні духовки 40 хвилин.
  • ️Після випікання, вийміть хліб з форми, накрийте рушником і залиште вистигати на решітці.

Смачного!