Смачні десерти, для яких не потрібна духовка: "Бите скло", панакота та тірамісу

3 серпня 2021, 16:19
Читать новость на русском

Улітку так хочеться посмакувати прохолодним десертом, що не потребує довгого приготування й використання духовки. Пропонуємо вам три рецепти смачних десертів, для яких духовка зовсім не потрібна.

Торт "Бите скло"

Читайте також Легкі салати з куркою – саме для літа: з корейською морквою, динею та овочами гриль

  • Час: 4 години
  • Порції: 4 – 6


Торт / Фото Смачно юа

Інгредієнти:
 – 1 великий апельсин;
 – 1 великий стиглий банан;
 – 4 ст. л. желатину;
 – 4 желе різних кольорів;
 – 200 г цукрової пудри;
 – 2 упаковки сметани.

Приготування:

  1. Залийте теплою водою желатин, залишіть його на 10 хвилин, щоб він набух.
  2. Для приготування галяретки чітко дотримуйте інструкції та пропорцій води на етикетці. Адже в кожного виробника вони різняться. Перелийте різнокольорові желе по мисках та дайте їм загуснути в холодильнику.
  3. Готові галяретки наріжте гострим ножем на кубики та викладіть в глибоку миску.
  4. Фрукти наріжте невеликими шматочками та додайте до галяретки.
  5.  Сметану та цукор збийте міксером до повного розчинення, залийте сумішшю галяретку та додайте набухлий желатин.
  6. Ретельно вимішайте всі інгредієнти, залийте масою деко для торта в роз’ємній формі.
  7. Відправте торт в холодильник на ніч.
  8. Готовий торт наріжте шматочками та подавайте до столу. Смачного!

Панакота з ягодами

  • Час: 4 – 6 годин
  • Порції: 4 – 6


Панакота / Фото Чудо кухар

Інгредієнти:
 – 18 – 20 г желатину;
 – 200 г свіжих ягід;
 – 1 лимон;
 – 100 мл молока;
 – 80 г цукру;
 – 400 мл жирних вершків 30 – 33%;
 – ванільний цукор або стручок ванілі.

Приготування:

  1. Залийте теплою водою желатин, залишіть його на 10 хвилин, щоб він набух.
  2. Обережно розріжте стручки ванілі на дві половини та лезом ножа вийміть серединку. Використані стручки ванілі не викидайте, на них ми будемо варити молочну заготовку.
  3. Вичавіть сік з лимона та зріжте цедру.
  4. 300 мілілітрів вершків з’єднайте з цедрою та соком лимона. Додайте молоко, цукор, стручки ванілі та зернята – варіть на слабкому вогні 15 хвилин. Стручки ванілі витягніть, а цедру процідіть.
  5. Набухлий желатин додайте до молочної суміші, помішуйте до повного його розчинення.
  6. Охолодіть каструлю з молочним кремом при кімнатній температурі.
  7. Вершки, що залишилися збийте міксером в стійку масу та обережно з’єднайте її з молочним охолодженим кремом.
  8. Розлийте крем по формах та відправте в холодильник охолоджуватися.
  9. Викладіть панакоту на тарілки та задекоруйте дрібно нарізаними ягодами. Смачного!

Тірамісу

  • Час: 4 години
  • Порції: 4 – 6


Тірамісу класичний / Фото Гастроном

Інгредієнти:
 – 40 г меленої кави;
 – 50 мл лікеру амарето;
 – 1 пачка печива савоярді;
 – 100 г цукрової пудри;
 – 200 мл вершків жирністю 30 – 33%;
 – 500 г сиру маскарпоне;
 – какао-порошок.

Приготування:

  1. Заваріть міцну каву та охолодіть.
  2. У глибокій мисці збийте вершки з цукровою пудрою до м'яких піків. Невеликими порціями додавайте до вершків сир та обережно вимішайте масу.
  3. З’єднайте охолоджену каву з лікером та занурюйте у суміш печиво, щоб воно не встигло розм'якнути.
  4. На дно форми викладіть шар крему, далі печиво. На шар печива викладіть шар крему, далі знову печиво.
  5. Крем, що залишився рівномірно розподіліть по поверхні десерту.
  6. Посипте готовий десерт какао та відправте в холодильник охолоджуватись на кілька годин. Смачного!