Укр Рус
16 квітня, 13:38
4

Три рецепти сирної паски від Лізи Глінської: з родзинками, карамеллю та горіхами і ягодами

Настав час готуватися до Великодня та обирати, які страви ви будете подавати до святкового столу. Кондитерка Ліза Глінська пропонує вам приготувати сирну паску без випічки за її рецептом, а начинку до страви обирайте на ваш смак.

Українська кондитерка Ліза Глінська поділилася із читачами трьома рецептами сирної паски без випікання, яку ви з легкістю можете приготувати вдома.

Читайте також Рецепт найсмачнішої бабусиної паски: пухка, в міру солодка та ароматна випічка

Сирна пасочка не тільки доповнить святковий стіл на Великдень, а й стане відмінним десертом для малечі. Сирна паска швидка у приготуванні й смакує з різними начинками. Кондитерка підготувала три види начинки для сирної паски: з ваніллю та родзинками, ягодами та в'яленою вишнею і карамеллю та горішками.

Ліза Глінська пропонує вам обрати ту, котра вам більше смакує, або ж приготувати всі три.

Рецепт сирної паски з ваніллю та родзинками

Інгредієнти:
– 1 кг домашнього сиру;
– 160 г жовтків (8 шт.);
– 300 г сметани;
– 160 г цукру;
– 200 г вершкового масла;
– ванільний цукор на ваш смак.
Для начинки:
– 100 г світлих родзинок;
– 100 г апельсинових цукатів.
  1. Ретельно помийте родзинки у теплій воді, просушіть на паперовому рушнику.
  2. Домашній сир перетріть через сито, щоб не було грудочок і маса була однорідною.
  3. Додайте до сиру жовтки, сметану, цукор та розтоплене вершкове масло.
  4. Перебийте масу блендером до однорідної консистенції. Перекладіть в каструлю.
  5. Доведіть сирну масу до парування на середньому вогні при постійному помішуванні, але не доводьте до кипіння.
  6. Охолодіть сирну масу, додайте родзинки та цукати й перемішайте.
  7. Накрийте сирну масу шаром харчової плівки та відправте в холодильник на кілька годин.
  8. Форму для сирної паски переверніть догори дном в миску, викладіть на неї змочену водою марлю.
  9. Дістаньте сирну масу з холодильника, перемішайте та викладіть у форму.
  10. Загорніть все марлею, втрамбуйте та покладіть зверху щось важке.
  11. Відправте форму з паскою в холодильник на добу. Обережно злийте сироватку, переверніть форму та зніміть її, а потім марлю.
  12. Задекоруйте сирну паску цукатами та подавайте до столу. Смачного!

Зберігайте таку пасочку не більше 72 годин.

Сирна паска з карамеллю та волоськими горішками

Інгредієнти:
– 1 кг домашнього сиру;
– 160 г жовтків;
– 300 г сметани;
– 200 г вареного згущеного молока;
– 200 г вершкового масла;
– 50 – 70 г цукру.
Для начинки:
– 150 г волоських горіхів.
  1. Волоські горіхи викладіть на деко з пергаментом та обсмажте в духовці протягом 10 – 12 хвилин при температурі 170 градусів. Охолодіть горіхи та почистіть від шкірки.
  2. Домашній сир перетріть через сито, щоб не було грудочок і маса була однорідною.
  3. Додайте до сиру жовтки, сметану, цукор, згущене молоко та розтоплене вершкове масло.
  4. Перебийте масу блендером з ножами до однорідної консистенції. Перекладіть в каструлю.
  5. Доведіть сирну масу до парування на середньому вогні при постійному помішуванні, але не доводьте до кипіння.
  6. Перекладіть сирну масу в миску, додайте горішки та накрийте шаром харчової плівки в контакт. Відправте сирну масу в холодильник на кілька годин.
  7. Дістаньте сирну масу з холодильника, перемішайте та викладіть у форму.
  8. Загорніть все марлею, втрамбуйте та покладіть зверху щось важке.
  9. Відправте форму з паскою в холодильник на добу. Обережно злийте сироватку, переверніть форму та зніміть її, а потім марлю.
  10. Задекоруйте сирну паску волоськими горіхами та подавайте до столу. Смачного!

Зберігайте таку пасочку не більше 72 годин.

Сирна паска Глінської / інстаграм Лізи Глінської

Сирна паска з ягодами та в'яленою вишнею

Інгредієнти:
– 1 кг домашнього сиру;
– 200 г сметани;
– 200 г цукру;
– 200 г ягідного пюре;
– 200 г вершкового масла;
– 200 г яєць.
Для начинки:
– 150 г в'яленої вишні.
  1. Домашній сир перетріть через сито, щоб не було грудочок і маса була однорідною.
  2. Додайте до сиру яйця, сметану та розтоплене вершкове масло.
  3. Перебийте масу блендером з ножами до однорідної консистенції.
  4. Додайте цукор до ягідного пюре, перекладіть його в невелику каструлю та проваріть кілька хвилин.
  5. Трішки охолодіть пюре та з'єднайте його з сирною масою.
  6. Перекладіть в каструлю.
  7. Доведіть сирну масу до парування на середньому вогні при постійному помішуванні, але не доводьте до кипіння.
  8. Перекладіть сирну масу в миску, додайте вишню та накрийте шаром харчової плівки в контакт. Відправте сирну масу в холодильник на кілька годин.
  9. Дістаньте сирну масу з холодильника, перемішайте та викладіть у форму.
  10. Загорніть все марлею, втрамбуйте та покладіть зверху щось важке.
  11. Відправте форму з паскою в холодильник на добу. Обережно злийте сироватку, переверніть форму та зніміть її, а потім марлю.
  12. Задекоруйте сирну паску в'яленою вишнею та подавайте до столу. Смачного!

Зберігайте таку пасочку не більше 72 годин.

    Рецепт сирної паски без випікання – відео: