Паштет, тушковані у сметані та по-корейський: топрецепти часникових стрілок, які так смакують

14 червня 2023, 18:40
Читать новость на русском

Джерело:

Їсти

Часникові стрілки – інгредієнт, який важко назвати популярним. А дарма – страви з нього завжди особливі.

У приготуванні часникових стрілок немає нічого важкого, з ними впорається навіть новачок. Ось кілька простих рецептів, які дозволять внести щось нове у повсякденне меню.

Не пропустіть Як приготувати курячі гомілки з молодою картоплею у топленому маслі: особливий рецепт

Часникові стрілки в сметані

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 2

Просто і смачно / Фото Їсти

Інгредієнти:
– 300 грамів часникових стрілок;
– 200 мілілітрів сметани;
– 1 столова ложка борошна;
– сіль, перець до смаку;
– зелень до смаку;
– олія для смаження.

Приготування:

  • Ретельно промийте часникові стрілки та наріжте на шматки по 3-4 сантиметри.
  • Розігрійте пательню на середньому вогні, влийте туди олію для смаження. Викладіть стрілки та тушкуйте під кришкою 15 хвилин поки вони не розм’якнуть. Час від часу помішуйте.
  • Додайте спеції до смаку.
  • Всипте борошно і перемішайте, щоб воно розподілилось рівномірно.
  • Влийте сметану та доведіть все до кипіння та загустіння.
  • Всипте посічену зелень, знову перемішайте та тушкуйте ще хвилин 5-7 та вимкнути вогонь.
  • Подавайте стрілки з улюбленим гарніром та м'ясом на грилі.

Паштет з сала та часникових стрілок

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 2 
Інгредієнти:
– 500 грамів стрілок часнику;
– 1 кілограм солоного сала;
– сіль, перець до смаку
– кріп та петрушка до смаку.

Приготування:

  • Часникові стрілки помийте та наріжте на довільні куски.
  • Пропустіть сало і стрілки часнику через м`ясорубку.
  • Нашаткуйте дрібно зелень.
  • Додайте до паштету спеції та зелень і все перемішайте.

Часникові стрілки по-корейськи

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 2
Інгредієнти:
– 500 грамів часникових стрілок;
– 1 перець червоний гострий;
– 1 морква;
– 50 мілілітрів соусу соєвого;
– 1 столова ложка оцету рисового;
– 8 гвоздик;
– 1 чайна ложка коріандру меленого;
– кунжут, сіль та перець до смаку;
– 2 столові ложки олії.

Приготування:

  • Помийте та дрібно наріжте червоний перець.
  • Змішайте перець зі спеціями.
  • Часникові стрілки помийте та наріжте на смужки.
  • Моркву натріть на терці на спеції терці для приготування страв "по-корейськи".
  • Розігрійте пательню та влийте туди олію, обмажте спочатку перець, згодом додайте моркву.
  • Вкінці вкиньте туди часникові стрілки і ще тушкуйте 5 хвилин до готовності.
  • Додайте решту інгредієнтів: соєвий соус, рисовий оцет та кунжут.
  • Перемішайте та залиште на вогні ще на дві хвилини.
  • Подавати можна гарячими та холодними.