Молоду картоплю зазвичай варять, але спробуйте її запекти разом із курячими гомілками та маслом, рекомендує 24 Канал. Завдяки цьому страва матиме ніжний вершковий смак та хрумку скоринку, що неодмінно сподобається навіть найбільшим кулінарним критикам – дітям.

До теми Смачний вибір для маленьких гурманів: чому курячі гомілки так подобаються дітям

Все тому, що запечені курячі гомілки – це не лише смачно, але й так зручно. Дитина може легко їх тримати в руці та смакувати ніжне м'ясо аж до кісточки. Крім цього, у поєднанні з молодою картоплею та маслом гомілки матимуть ніжний вершковий смак, що згодом нагадуватиме їм дитинство. Тож можете бути певними: ця страва, без перебільшення, особлива.

А ще – не складна у відтворенні. Тому незалежно від того, чи ви досвідчений шеф-кухар, чи кулінарний ентузіаст, який хоче розширити щоденне меню, цей рецепт курячих гомілок, запечених із молодою картоплею та маслом, вам точно вдасться!

Та варто врахувати, що від якості м'яса буде залежати результат. Тому обирайте продукцію тільки від надійного виробника. Такого як ТМ "Наша Ряба" – українського бренду, який вже понад 20 років доставляє на полиці магазинів лише свіжу і добірну курятину. М'ясо цього бренду відповідає найвищим стандартам якості, упаковане та вимите. Тому достатньо дістати курячі гомілки з упаковки та почати їх приготування.

До речі, у великій упаковці їх аж 7, тому гомілок вистачить на всіх! А як їх приготувати по-особливому – ділимось у покроковому рецепті.

Рецепт запечених курячих гомілок з молодою картоплею та маслом

  • Час: 1,20 години
  • Порцій: 7

Готуємо курячі гомілки / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Ретельно промийте картоплю та зніміть шкірку.
    Для того, щоб шкірка легко відділилась, покропіть картоплю сумішшю солі та оцту або лимонного соку. Завдяки цьому лайфхаку чищення молодої картоплі пройде легко і без особливих зусиль. Після цього варто промити овоч під проточною водою.
  2. Очищену картоплю насипте у велику миску, туди викладіть курячі гомілки та посипте спеціями, ретельно все перемішайте.
  3. Розігрійте духовку до 160 градусів
  4. Викладіть гомілки та картоплю на деко поставте у духовку в режим конвекції на 15 хвилин.
  5. У невеликому сотейнику розтопіть 200 грамів вершкового масла.
  6. Через 15 хвилин після початку запікання полийте курятину розтопленим маслом і поставте в духовку ще на 45 хвилин. Через кожні 15 хвилин поливайте гомілки розтопленим маслом із дна форми.
  7. Кріп подрібніть на дошці.
  8. Готову картоплю та гомілки викладіть на порційні тарілки і посипте свіжим кропом.

Смачного!