Недарма курячий бульйон вважають першими домашніми ліками та незмінним помічником при застуді або слабкості. Smachno News пропонує вам рецепти найсмачніших супів із курочкою на будь-який смак.
Читайте також Як приготувати соковиті котлети з курячого фаршу: лайфхаки та рецепти
Рецепт поживного курячого бульйону
Курячий бульйон / foodnetwork.com
- Зваріть бульйон з курки, цибулі та моркви.
- Ретельно помийте овочі, дрібно наріжте зелень: кріп, петрушку, молоду цибулю.
- Стручковий горошок наріжте тоненькими смужками, а кукурудзу – кільцями. Броколі попередньо замочіть у соленій воді, щоб позбутись бруду. Розділіть броколі на суцвіття, вичавіть сік з лимона.
- З готового бульйону вийміть овочі, а м’ясо охолодіть та відділіть від кісточки. Наріжте м’ясо соломкою.
- Додайте підготовані овочі у киплячий бульйон та варіть до готовності близько 5-8 хвилин.
- З’єднайте бульйон з м’ясом, зеленню та соком лимона.
- При подачі до столу в кожну тарілку вибийте яєчний жовток та залийте зверху бульйоном. Смачного.
Рецепт ліонського цибулевого супу з куркою
Ліонський суп із курочкою / ryaba.ua
- Відваріть курочку та приготуйте з неї запашний бульйон з додаванням запашних прянощів.
- Почистіть ріпчасту цибулю від лушпиння та наріжте тоненькими кільцями. Обсмажте цибулю на вершковому маслі до золотистої скоринки та додайте соду – перемішайте та смажте ще 5-10 хвилин.
- Перебийте цибулеву засмажку в блендері до однорідної маси та перетріть через дрібне сито.
- Додайте цибулеву масу до бульйону, перемішайте та розлийте по термостійких тарілках.
- На кожну грінку з багета натріть сир, викладіть їх в тарілки та відправте запікатись в духовці при температурі 220 градусів на 10-15 хвилин.
- Задекоруйте готову страву зеленню та подавайте до столу. Смачного!
Рецепт золотого консоме з курячих крилець
Консоме з крилець / ryaba.ua
- Ретельно помийте курячі крила водою, запаніруйте їх в сухих вершках та відправте запікатись в духовку на 15-25 хвилин при 170 градусах.
- Готові крила викладіть в каструлю, залийте холодною водою та додайте сіль. Варіть крила на маленькому вогні протягом 1,5 години.
- Готовий бульйон процідіть через сито, охолодіть в холодильнику.
- Ретельно зберіть жир з поверхні супу ложкою.
- Подавайте суп з додаванням курячого м’яса, задекоруйте кропом, відвареними яйцями та локшиною. Смачного!
Рецепт гарбузового крем-супу з куркою
Гарбузовий крем-суп із куркою / thespruceeats
- Ретельно помийте куряче філе, відваріть з нього бульйон з додаванням цибулі, лаврових листків та моркви.
- Вийміть та охолодіть куряче філе з готового бульйону та охолодіть.
- Почистіть гарбуз від насіння та шкірки, наріжте м’якоть на кубики та обсмажте їх на вершковому маслі до золотої скоринки. За бажанням можна трішки закарамелізувати гарбуз, посипавши його 1 ст. л цукру.
- Додайте гарбуз до бульйону та відваріть до готовності.
- Подрібніть суп блендером до однорідної консистенції разом з морквою. Курку наріжте шматками, додайте до супу та знову подрібніть в однорідну масу.
- Готовий крем-суп заправте вершками, мускатним горіхом, додайте спецій та доведіть до кипіння.
- Подавайте крем-суп з гарбуза та курки до столу з грінками. Смачного!
Рецепт класичного курячого супу з овочами
Класичний курячий суп / marthastewart
- Зваріть курячий бульйон, процідіть його через сито, а м’ясо розберіть на волокна.
- Наріжте моркву кільцями та відваріть у киплячому бульйоні.
- Стебла селери наріжте шматочками, картоплю кубиками, додайте овочі до супу та відваріть до готовності.
- Заправте суп спеціями та додайте куряче м’ясо. Дайте курячому супу закипіти та подавайте гарячим до столу. Смачного!