Що приготувати з червоної риби: смачні рецепти
9 грудня 2020,
11:51
Читать новость на русском
Страви з червоної риби виходять не тільки надзвичайно смачними, а ще й корисними. Ми підготували для вас оригінальні рецепти з червоної риби на будь-який смак!
Медовий лосось в духовці
Ніжний стейк з лосося приготований в духовці
Інгредієнти:– 600-700 г лосося;
– 1 ч. л рожевої солі;
– ½ ч. л перцю;
– 2 ч. л куркуми;
– 2 ст. л меду;
– 2 ст. л оливкової олії;
– лимон.
- Ретельно помийте рибу водою, просушіть на паперовому рушнику. Духовку розігрійте до 175 градусів.
- Лосось замаринуйте в солі, чорному перцю та куркумі, перекладіть в деко для випікання. Можна обрати як звичайне деко, так і скляну форму.
- Полийте червону рибу медом та розрівняйте його лопаткою, щоб він повністю та рівномірно покрив лосось. Скропіть оливковою олією та відправте запікатись в духовку на 30 хвилин без кришки.
- Готовий лосось збризніть лимонним соком та подавайте до столу. Смачного!
Читайте також Як готувати лосось – користь і шкода червоної риби
Рибний суп
Рибний суп з молоком
Інгредієнти:– 300 г червоної риби;
– 200 г картоплі;
– 1 пучок петрушки;
– дрібка солі;
– 1 морквина;
– 1 цибулина;
– 150 мл молока;
- Промийте рибу водою, почистіть від кісточок та зайвих плівок. Поставте воду на плиту, додайте спецій, почищену цибулю від лушпиння та відваріть бульйон з рибою.
- Доведіть бульйон до кипіння та варіть ще 30 хвилин – він повинен дуже слабо кипіти. Процідіть через марлю готовий бульйон.
- Рибу розберіть на м'ясо, решту кісточок та шкірки викиньте.
- Почистіть картоплю та моркву від шкірки, помийте та наріжте кубиками. Відваріть овочі до готовності в бульйоні.
- Влийте молоко, додайте шматочки риби та доведіть суп до кипіння.
- Зелень помийте та подрібніть, додайте до рибного супу та спробуйте на спеції. Смачного!
Смажений голець з горошковим пюре
Рецепт повноцінного обіду
Інгредієнти:– 2 стейки гольцю (голець – червона риба);
– гілочка розмарину;
– 2 склянки горошку;
– м'ята;
– 100 мл вершків;
– вершкове масло;
– сіль;
– перець.
- Розігрійте сковорідку з вершковим маслом, додайте горошок, може бути як свіжий, так і морожений. Обсмажте горошок, додайте спецій, вершків та тушкуйте під кришкою. Готовий горошок перекладіть до чаші блендера, додайте кілька листочків свіжої або мороженої м'яти та подрібніть блендером в пюре.
- Стейки обсмажте з обох сторін до готовності на сковорідці з гілочкою свіжого розмарину на вершковому маслі.
- Подавайте рибний стейк з пюре горошку до столу гарячими – Смачного!