Дієтичні рецепти з індичого філе на кожен день
3 грудня 2020,
20:22
Читать новость на русском
Найсмачніші страви з філе індички, які ви можете приготувати вдома. Індичка на пару, тушкована в сметані та запечена з чорносливом – пальчики оближеш!
Парові котлети з індички
– 600 г філе індички;
– 100 г цибулі;
– 100 петрушки;
– ½ ч. л солі.
- Дрібно наріжте філе індички, попередньо помивши його водою та зрізавши зайву плівку і жир.
- Ретельно помийте зелень петрушки, насічіть дрібно ножем та з'єднайте з фаршем.
- Почистіть цибулю від лушпиння, розріжте на 4 частини та подрібніть у блендері., додайте до фаршу.
- Ретельно перемішайте фарш до однорідної маси, додайте спецій та сформуйте котлети з індички.
- Готуйте парові котлети з індички у пароварці або на водяній бані протягом 20 хвилин. За 10 хвилин до кінця приготування переверніть котлети на інший бік лопаткою. Смачного!
Тушкована індичка в сметані
– 300 г філе індички;
– 150 г 20% сметани;
– 3 г суміші перців;
– 70 г ріпчастої цибулі;
– дрібка солі;
– 100 г моркви;
– 10 г свіжої зелені;
– 50 мл оливкової олії.
- Ретельно помийте м'ясо, наріжте на шматочки та просушіть на паперовому рушнику. Поставте сковорідку з олією на плиту та нагрійте. Обсмажте шматочки індички до золотої скоринки, додайте спецій.
- Овочі помийте, почистіть та наріжте шматочками. Цибулю та моркву додайте до м'яса, обсмажте до готовності.
- Влийте сметану, дрібно нарізану зелень та перемішайте. Додайте до страви спецій та доведіть до кипіння. Зніміть індичку з плити та подавайте до столу. Смачного!
Рулетики з індички та чорносливу в духовці
– 700 г індичого філе;
– 150 г чорносливу;
– 100 г волоських горіхів;
– 80 г панірувальних сухарів;
– 20 г вершкового масла;
– петрушка;
– гілочка шавлії;
– ½ ч. л кмину;
– сіль, чорний перець.
- Розріжте повздовж філе індички, відбийте молотком, щоб вийшли рівні шматки.
- Натріть м'ясо спеціями, сіллю та скропіть олією.
- Обсмажте горіхи на вершковому маслі. Чорнослив наріжте на маленькі шматочки, змішайте з горішками, шавлією та петрушкою.
- Викладіть суміш з чорносливу на філе індички, загорніть рулетом та обв'яжіть кулінарною ниткою. Випікайте страву в духовці протягом 1,5 години при температурі 180 градусів у фользі. Щоб рулет підрум'янився, за 10 хвилин до кінця приготування змініть фольгу та випікайте без неї. Смачного!