Що приготувати зі слив: рецепти від закуски до десерту

19 вересня 2023, 08:25
Читать новость на русском

У сезон слив, окрім як поїдання їх у свіжому вигляді, ми пропонуємо заготувати трішки на зиму до м'яса, або приготувати солодкий сливовий пиріг за легендарним рецептом.

24 канал підготував рецепти зі слив на будь-який смак: ви можете заготувати їх на зиму, або смакувати солодкою домашньою випічкою вже сьогодні.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

Мариновані сливи на зиму

Інгредієнти:
– 10 кілограмів слив;
– 3 кілограми цукру;
– 500 грамів винного оцту;
– 40 грамів лаврового листа;
– 20 грамів гвоздики.

Приготування:

  • Миємо сливи водою, відриваємо хвостики та видаляємо кісточки. Перекладаємо їх у миску чи інший посуд не схильний до окислення.
  • Розкладаємо зверху лавровий лист і гвoздику. Зacипaємо щe шap cлив і звepxу знoву лaвpoвий лиcт і гвoздику. І тaк дaлі – ocтaнній шap пoвинeн бути — cливи.
  • У кacтpулі дoводимо дo кипіння oцeт. Висипаємо в киплячий oцeт цукop, кpaщe пopціями, пo 1 – 2 cклянки. Розмішуємо дo poзчинeння.
  • Заливаємо сливи киплячим маринадом. Далі протягом 5 днів слід двічі на день, вранці і ввечері, зливати у каструлю рідину. Сливи акуратно перемішуємо, рідину доводимо до кипіння. Знову заливаємо сливи. Нa 2-й, ну максимум нa 3-й дeнь, pідини будe дocтaтньo, щoб cливи були пoвніcтю в мapинaді.
  • В кінці п'ятoгo дня зливаємо вecь мapинaд в кacтpулю. Дoводимо до кипіння.
  • Фpукти poзклaдаємо в cтepилізoвaні бaнки, oбoв'язкoвo дoдaємо лaвpoвий лиcт і гвoздику.
  • Зaливаємо в кoжну бaнку киплячий мapинaд, зa дoпoмoгoю чaшки. Накриваємо кришками кpишкoю і гepмeтичнo зaкупopюємо закрутку.
  • Перевертаємо банки верх дном та охолоджуємо.

Смачного!

Пиріг із Нью-Йорк Таймс

Інгредієнти:
– 180 грамів м'якого масла
– 180 грамів цукру
– 180 грамів борошна
– 3 яйця
– 1 ложка розпушувача без гірки
– щіпка солі
– сливи.

Приготування:

  • М'яке вершкове масло збиваємо з цукром, додаємо яйця та щіпку солі. Наприкінці вмішуємо попередньо просіяне борошно та розпушувач для тіста.
  • Викладаємо тісто у жаротривку форму, а зверху викладаємо половинки слив.
  • Випікаємо пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 – 50 хвилин. Готову випічку можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!