28 січня,
20:24
Апетитно і так просто: рис з сочевицею, родзинками та каррі
Джерело:
prakty kulinarniРис – один з найбільш універсальних гарнірів, готувати який дуже просто. Кілька простих маніпуляцій – і смачна їжа вже на вашому столі.
Рис, зварений з сочевицею, солодким родзинками і ароматними спеціями, є відмінним доповненням до страв або ж самостійним дієтичним обідом чи вечерею. Він також може бути основою салату: просто додайте овочі (наприклад, огірки, брокколі, редис) та ваш улюблений сир.
Цікаво знати Ваші відбивні ніколи не будуть жорсткими: якою поширеної помилки потрібно уникати
Рецепт рису з сочевицею
Час: 1 година
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 150 грамів коричневого рису;
- 90 грамів червоної сочевиці;
- 3 столові ложки родзинок;
- невеликий шматочок кори кориці;
- 2 – 3 гвоздики;
- 1 чайна ложка каррі;
- 1 чайна ложка куркуми;
- сіль до смаку.
Приготування:
- Закип'ятіть 2 – 2,5 літри води, додайте рис, кору кориці і гвоздику.
- Наступними покладіть у каструлю каррі і куркуму.
- Через 12 хвилин додайте родзинки і промиту сочевицю. Варіть разом приблизно 10 хвилин.
- Процідіть та гарячим подавайте до столу.
Ідея:
Якщо використовуєте білий рис, додайте сочевицю одразу. Обидва продукти варяться близько 10 – 12 хвилин.
В рідину для варіння рису додайте кілька крапель оливової олії або шматочок вершкового масла (приблизно столову ложку). Це запобігає злипанню рису, і ви отримаєте красиві чіткі зерна.