Британські різдвяні традиції: готуємо неймовірно смачний пудинг

6 січня 2022, 12:15
Читать новость на русском

У Великій Британії традиції, як відомо, мають силу закону. Особливо це стосується святкових церемоній та кухні. На Різдво тут у кожному домі готують хитромудру страву – пудинг.

Без пудингу важко уявити британське святкове застілля. Різдво – особливе свято, тож і різдвяний пудинг має грати надзвичайними барвами.

Цікаво Коли смачно всім: 3 легкі рецепти ситних сніданків для себе та рідних

Приготування цього десерту є дивовижним ритуалом, яким ви просто зобов'язані насолодитися!

Рецепт англійського різдвяного пудингу

Час: 27 годин

Порцій: 8

Король різдвяного столу / Фото Pinterest

Інгредієнти:

  • 95 грамів в'яленої вишні;
  • 95 грамів в'яленої журавлини;
  • 100 грамів апельсинових цукатів;
  • 55 грамів лимонних цукатів;
  • 40 грамів цукатів кумквату;
  • 150 мілілітрів темного рому або бренді;
  • 200 грамів вершкового масла (82,5%);
  • 220 грамів коричневого цукру;
  • 4 яйця;
  • 150 грамів борошна;
  • 50 грамів мигдального борошна;
  • 130 грамів панірувальних сухарів (грубого млива);
  • 4 грами кориці;
  • 2 грами мускатного горіха;
  • 60 грамів патоки або меду.

Приготування:

  1. За добу до початку роботи покладіть всі цукати в миску, залийте алкоголем та накрийте харчовою плівкою. Впродовж дня декілька разів перемішайте масу.
  2. Усі інгредієнти треба підготувати заздалегідь та залишити на столі на кілька годин. Масло та яйця мають бути кімнатною температури.
  3. М'яке масло розмішайте з цукром, потім додайте у суміш яйця.
  4. Поволі додайте в масу всі інгредієнти та замісіть м'яке повітряне тісто. Потім додайте цукати та акуратно перемішайте лопаткою.
  5. Підготуйте жаростійку форму купола об'ємом 1 – 1,5 літра. На дно покладіть пергаментний папір. Заповніть форму тістом до країв. Зверху накрийте пергаментом та обгорніть форму двома шарами фольги.
  6. Покладіть на дно каструлі рушник, а зверху поставте форму з пудингом. Заповніть каструлю окропом до середини форми та поставте на слабкий вогонь, вода має поволі кипіти.
  7. Варіть пудинг 3 – 3,5 години. Підливайте воду по мірі википання рідини.
  8. Злийте воду та залиште пудинг до Різдва. Перед подачею підпаліть – алкоголь у страві забезпечить ефектну подачу.