Без пудингу важко уявити британське святкове застілля. Різдво – особливе свято, тож і різдвяний пудинг має грати надзвичайними барвами.
Цікаво Коли смачно всім: 3 легкі рецепти ситних сніданків для себе та рідних
Приготування цього десерту є дивовижним ритуалом, яким ви просто зобов'язані насолодитися!
Рецепт англійського різдвяного пудингу
Час: 27 годин
Порцій: 8
Король різдвяного столу / Фото Pinterest
Інгредієнти:
- 95 грамів в'яленої вишні;
- 95 грамів в'яленої журавлини;
- 100 грамів апельсинових цукатів;
- 55 грамів лимонних цукатів;
- 40 грамів цукатів кумквату;
- 150 мілілітрів темного рому або бренді;
- 200 грамів вершкового масла (82,5%);
- 220 грамів коричневого цукру;
- 4 яйця;
- 150 грамів борошна;
- 50 грамів мигдального борошна;
- 130 грамів панірувальних сухарів (грубого млива);
- 4 грами кориці;
- 2 грами мускатного горіха;
- 60 грамів патоки або меду.
Приготування:
- За добу до початку роботи покладіть всі цукати в миску, залийте алкоголем та накрийте харчовою плівкою. Впродовж дня декілька разів перемішайте масу.
- Усі інгредієнти треба підготувати заздалегідь та залишити на столі на кілька годин. Масло та яйця мають бути кімнатною температури.
- М'яке масло розмішайте з цукром, потім додайте у суміш яйця.
- Поволі додайте в масу всі інгредієнти та замісіть м'яке повітряне тісто. Потім додайте цукати та акуратно перемішайте лопаткою.
- Підготуйте жаростійку форму купола об'ємом 1 – 1,5 літра. На дно покладіть пергаментний папір. Заповніть форму тістом до країв. Зверху накрийте пергаментом та обгорніть форму двома шарами фольги.
- Покладіть на дно каструлі рушник, а зверху поставте форму з пудингом. Заповніть каструлю окропом до середини форми та поставте на слабкий вогонь, вода має поволі кипіти.
- Варіть пудинг 3 – 3,5 години. Підливайте воду по мірі википання рідини.
- Злийте воду та залиште пудинг до Різдва. Перед подачею підпаліть – алкоголь у страві забезпечить ефектну подачу.