Ромова баба: домашній рецепт від Євгена Клопотенка

14 лютого 2021, 10:25
Читать новость на русском

Відомий український шеф-кухар, ресторатор Євген Клопотенко поділився з шанувальниками оригінальним кулінарним рецептом та пропонує приготувати улюблений багатьма десерт – ромову бабу.

Євген Клопотенко додав новий інгредієнт – свій улюблений чай каркаде, завдяки якому кекси виходять надзвичайно ніжними та оригінальні за кольором. Такий солодкий десерт сподобається усім.

Читайте також Як приготувати торт у вигляді серця без форми вдома

Рецепт ромових кексів з каркаде

Інгредієнти:
– 200 грамів борошна;
– 200 грамів вершкового масла 82%;
– 4 яйця;
– 50 мілілітрів молока;
– 1 пакетик сухих дріжджів;
– 4 столові ложки цукру;
– дрібка солі;
– 2 яєчних білки;
– 200 мілілітрів чаю каркаде;
– 60 мілілітрів рому або коньяку;
– 3 столові ложки цукру.
  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці з'єднайте борошно з сіллю, додайте розтоплене вершкове масло, яйця, молоко, цукор, дріжджі, замісіть тісто, перемішайте вінчиком до однорідної консистенції.
  3. Накрийте миску з тістом рушником, залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин, ще раз перемішайте.
  4. Форми для випікання змастіть маслом, викладіть тісто на 2/3.
  5. Розігрійте духовку при температурі 180 градусів і відправте запікатись протягом 30 хвилин.
  6. Дістаньте кекси з духовки для охолодження, акуратно викладіть їх з форм.
  7. Для приготування сиропу заваріть чай каркаде, залиште для охолодження, додайте ром, цукор, перемішайте і полийте кекси.
  8. Збийте білки.
  9. Викладіть готові кекси на тарілку, зверху викладіть білки. Подавайте на тарілці з сиропом. Смачного!

Як збивати білки – рецепт Євгена Клопотенка у відео: