Готуємо баклажани вдома: рецепти рулетиків з волоськими горіхами, сиром та помідорами

4 серпня 2021, 09:43
Читать новость на русском

Багато хто не любить баклажани через специфічну гіркоту. Але ми навчимо вас, як її позбутися й приготувати із синеньких смачні рулети на закуску.

Рулети з баклажана можна начиняти чим завгодно – від помідорів із часниковим соусом до грузинської горіхової пасти з кінзою.

Читайте також Легкі салати з куркою – саме для літа: з корейською морквою, динею та овочами гриль

Таку закуску можна сміливо подавати як на святковий, так і на буденний стіл.

Баклажанові рулети з помідорами

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2 – 3


Рулети з помідорами / Фото Пікабу

Інгредієнти:
 – 2 баклажани;
 – 3 ст. л. майонезу;
 – 3 зубчики часнику;
 – 5 помідорів;
 – сіль на ваш смак;
 – чорний мелений перець на ваш смак;
 – рослинна олія для смаження.

Приготування:

  1. Наріжте баклажани тонкими і довгими скибками. Посоліть їх з обох сторін та залишіть на 10 хвилин, щоб вони пустили сік і віддали гіркоту.
  2. Наріжте помідори півкільцями.
  3. Для соусу змішайте майонез, вичавлений часник та чорний мелений перець.
  4. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте баклажани з обох сторін.
  5. Для формування страви змастіть тоненьку скибочку баклажана соусом, викладіть шматочок помідора та загорніть у рулет.
  6. Таким чином сформуйте рулети з решти інгредієнтів.
  7. Подавайте рулети з баклажана до столу охолодженими. Смачного!

Баклажанові рулети із сиром та часником

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 3


Рулети з домашнім сиром / Фото Кухар

Інгредієнти:
 – 2 – 3 баклажани;
 – 200 г домашнього сиру;
 – 3 – 4 зубчики часнику;
 – 1 пучок кропу;
 – сіль на ваш смак;
 – 2 ст. л. сметани;
 – чорний мелений перець на ваш смак;
 – рослинна олія для смаження.

Приготування:

  1. Наріжте баклажани тонкими і довгими скибками. Посоліть їх з обох сторін та залишіть на 10 хвилин, щоб вони пустили сік і віддали гіркоту.
  2. Розімніть сир виделкою, додайте сметани, дрібно порізаного кропу та вичавіть часник. Посоліть та поперчіть начинку і перемішайте.
  3. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте баклажани з обох сторін.
  4. Для формування страви змастіть тоненьку скибочку баклажана сирною начинкою. Таким чином сформуйте решту рулетів.
  5. Подавайте страву до столу охолодженою. Смачного!

Баклажанові рулети з волоськими горіхами та кінзою

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 4


Рулети з волоськими горіхами / Фото 1000 меню

Інгредієнти:
 – 2 – 3 баклажани;
 – 1 склянка волоських горіхів;
 – 1 пучок кінзи;
 – 3 – 4 зубчики часнику;
 – сіль на ваш смак;
 – чорний мелений перець на ваш смак;
 – рослинна олія для смаження.

Приготування:

  1. Наріжте баклажани тонкими і довгими скибками. Посоліть їх з обох сторін та залишіть на 10 хвилин, щоб вони пустили сік і віддали гіркоту.
  2. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте баклажани з обох сторін.
  3. На сухій сковорідці обсмажте волоські горіхи. Перекладіть горіхи в чашу блендера, додайте зубчики часнику та кінзу. Подрібніть все в однорідну масу, додайте спецій на ваш мак.
  4. Для формування страви змастіть тоненьку скибочку баклажана горіховою начинкою. Таким чином сформуйте решту рулетів та подавайте до столу. Смачного!