Рулети з баклажана можна начиняти чим завгодно – від помідорів із часниковим соусом до грузинської горіхової пасти з кінзою.
Читайте також Легкі салати з куркою – саме для літа: з корейською морквою, динею та овочами гриль
Таку закуску можна сміливо подавати як на святковий, так і на буденний стіл.
Баклажанові рулети з помідорами
- Час: 60 хвилин
- Порції: 2 – 3
Рулети з помідорами / Фото Пікабу
Приготування:
- Наріжте баклажани тонкими і довгими скибками. Посоліть їх з обох сторін та залишіть на 10 хвилин, щоб вони пустили сік і віддали гіркоту.
- Наріжте помідори півкільцями.
- Для соусу змішайте майонез, вичавлений часник та чорний мелений перець.
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте баклажани з обох сторін.
- Для формування страви змастіть тоненьку скибочку баклажана соусом, викладіть шматочок помідора та загорніть у рулет.
- Таким чином сформуйте рулети з решти інгредієнтів.
- Подавайте рулети з баклажана до столу охолодженими. Смачного!
Баклажанові рулети із сиром та часником
- Час: 60 хвилин
- Порції: 3
Рулети з домашнім сиром / Фото Кухар
Приготування:
- Наріжте баклажани тонкими і довгими скибками. Посоліть їх з обох сторін та залишіть на 10 хвилин, щоб вони пустили сік і віддали гіркоту.
- Розімніть сир виделкою, додайте сметани, дрібно порізаного кропу та вичавіть часник. Посоліть та поперчіть начинку і перемішайте.
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте баклажани з обох сторін.
- Для формування страви змастіть тоненьку скибочку баклажана сирною начинкою. Таким чином сформуйте решту рулетів.
- Подавайте страву до столу охолодженою. Смачного!
Баклажанові рулети з волоськими горіхами та кінзою
- Час: 50 хвилин
- Порції: 4
Рулети з волоськими горіхами / Фото 1000 меню
Приготування:
- Наріжте баклажани тонкими і довгими скибками. Посоліть їх з обох сторін та залишіть на 10 хвилин, щоб вони пустили сік і віддали гіркоту.
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте баклажани з обох сторін.
- На сухій сковорідці обсмажте волоські горіхи. Перекладіть горіхи в чашу блендера, додайте зубчики часнику та кінзу. Подрібніть все в однорідну масу, додайте спецій на ваш мак.
- Для формування страви змастіть тоненьку скибочку баклажана горіховою начинкою. Таким чином сформуйте решту рулетів та подавайте до столу. Смачного!