Салат із кальмарами та авокадо: трохи моря та літа серед зими

11 січня 2022, 11:51
Читать новость на русском

Може, досить уже страв із майонезом? Маємо для вас цікавий салат із морепродуктами та авокадо. Його легко готувати й дуже смачно їсти!

Приготуйте його до святкового столу (адже вервиця зимових свят ще не скінчилася). Ваші гості будуть вражені досконалим поєднанням інгредієнтів.

Читайте також Коли смачно всім: 3 легкі рецепти ситних сніданків для себе та рідних

Салат із кальмарами та авокадо

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2 – 4


Салат з кальмарами / Фото Лізи Глінської

Інгредієнти:
 – 300 грамів кальмарів (2 тубуси);
 – 1 авокадо;
 – 10 перепелиних яєць;
 – 2 свіжих огірки;
 – обсмажений кунжут;
 – кінза.
Для соусу:
 – 10 грамів соусу "Солодкий чилі";
 – 20 мілілітрів соєвого соусу;
 – 20 мілілітрів оливкової олії;
 – дрібка солі.

Приготування:

  1. Розріжте тубуси кальмара, почистіть від шкірки й наріжте на прямокутники.


Скріншот з відео

  1. Гострим ножем зробіть надрізи 1 – 2 міліметри.


Скріншот з відео

  1. Відправте кальмари в підсолену киплячу воду та дістаньте з неї, як тільки вода знову закипить. Важливо не переварити їх.
  1. Для соусу змішайте олію, соєвий соус, солодкий чилі соус та сіль. Ретельно перемішайте інгредієнти.

  1. Перепелині яйця відваріть до готовності та почистіть від шкарлупи.
  1. Наріжте огірки, авокадо та яйця довільними шматочками.
  1. До соусу додайте кальмари та перемішайте. Далі з'єднайте всі інгредієнти для салату з соусом та перемішайте.
  1. Наріжте кінзу та перемішайте з салатом. Посипте все кунжутом та подавайте до столу.

Смачного!

Відеорецепт приготування салату з морепродуктами: