Салат-шаурма із соковитою куркою: улюблені страви на одній тарілці

19 січня 2022, 21:06
Читать новость на русском

Джерело:

Сafe delites

Кулінари невтомно експериментують – і от шаурма стала... салатом! Незвична подача страви не залишить байдужим навіть вередливого гурмана.

Салат-шаурма з курятиною: рецепт

  • Час: 3 години
  • Порції: 3 – 4

Читайте також Як повернутися у форму після свят: ТОП-5 порад


Фото Cafe delites

Інгредієнти для курятини:
 – 2 столові ложки грецького йогурту;
 – 2 столові ложки оливкової олії;
 – 4 філе курячих стегон без кісток і шкіри;
 – ½ столової ложки тахіні (кунжутної пасти);
 – 2 зубчики часнику, подрібнені;
 – ¼ чайної ложки меленої кориці;
 – ¼ чайної ложки меленого насіння коріандру;
 – ¼ чайної ложки меленої гвоздики;
 – ¼ чайної ложки меленого кмину;
 – ¼ чайної ложки меленого фенхелю;
 – ¼ чайної ложки копченої паприки;
 – ¼ чайної ложки меленого кардамону;
 – ¼ чайної ложки меленого каєнського перцю (або червоного чилі) – за бажанням;
 – ½ чайної ложки морської солі.

Приготування:

  1. У глибокій посудині змішайте всі спеції для курятини й перемішайте з грецьким йогуртом.


Фото Cafe delites

  1. Повністю вкрийте куряче м'ясо сумішшю й залиште його маринуватися на 2 години або на ніч (якщо дозволяє час).
  1. Розігрійте сковороду або гриль, додайте трохи оливкової олії й обсмажте на ній курятину з обох боків до готовності.
  1. Поки м'ясо готується, приготуйте коржі: розігрійте більшу сковороду й обсмажте на маленькому вогні 3 лаваші з кожного боку до золотавого кольору.


Фото Cafe delites

  1. Викладіть підрум'янені лаваші на таріль.

Інгредієнти для салату:
 – 200 грамів свіжого салату;
 – 2 помідори, нарізаних кубиками;
 – 1 стигле авокадо, нарізане кубиками;
 – 1 огірок, нарізаний кубиками;
 – ½  червоної цибулини, нарізаної кубиками;
 – ½ склянки оливок каламата без кісточок;
 – 100 грамів подрібненої фети;
 – ¼  склянки дрібно нарізаної петрушки.

Для соусу:
 – ½ склянки простого грецького йогурту;
 – 1 столова ложка тахіні (кунжутної пасти);
  – 1 подрібнений зубчик часнику;
 – 1 чайна ложка свіжовичавленого лимонного соку;
 – сіль;
 – мелений чорний перець.

Додатково:
 – 3 круглих лаваші.

Приготування:

  1. Заздалегідь нарізані овочі злегка перемішайте й викладіть на лаваші.
  1. Приготуйте часниковий соус: змішайте йогурт із часником, лимонним соком та сіллю.


Фото Cafe delites

  1. Готову курятину наріжте довільними шматочками й викладіть на салат.


Фото Cafe delites

  1. Полийте страву часниковим соусом і подавайте до столу.

Смачного!