Салат цезар по-новому: рецепт із секретним інгредієнтом – фузилі

2 лютого 2022, 21:45
Читать новость на русском

Джерело:

Damn delicious

Найкращий цезар – приготований удома. І ми знайшли для вас особливий рецепт – зі спіралеподібною пастою та хитромудрою заправкою. Запевняємо: цей салат стане вашим родинним хітом!

Існує багато рецептів цезаря, але зі "спіральками" ви його точно ще не куштували. Також не полінуйтеся приготувати для салату сухарики зі спеціями, щоб зробити його смак та аромат ще багатшими.

Читайте також Обираємо курочку правильно: на що варто звертати увагу при покупці м'яса

Салат цезар із пастою фузилі

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 1 склянка пасти фузилі;
 – 6 склянок нарізаного салату ромен;
 – ¼ склянки тертого сиру пармезан;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Для сухариків:
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 1 столова ложка подрібненого свіжого листя петрушки;
– ½ чайної ложки сушеного орегано;
– ½ чайної ложки сушеного базиліку;
– ¼ чайної ложки гранульованого часнику;
– 12 пшеничних мінібулочок (за оригінальним рецептом – Hawaiian Sweet Dinner Rolls).

Для соусу:
– ½ склянки майонезу;
– ⅓ склянки тертого сиру пармезан;
– ¼ склянки свіжовичавленого лимонного соку;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка вустерського соусу;
– 2 – 4 філе анчоусів;
– 2 зубчики часнику;
– сіль;
– свіжомелений чорний перець.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. 
  1. Змішайте оливкову олію, розтоплене вершкове масло, подрібнену петрушку, орегано, базилік та часник. Наріжте булочки невеликими кубиками, викладіть їх в один шар на деко. Посипте міксом спецій та обережно перемішайте.
  1. Поставте нарізані булочки до духовки підсушитися до хрусткої золотавої скоринки (4 – 5 хвилин). Готовим сухарикам дайте остигнути.

  1. Для заправки змішайте майонез, пармезан, лимонний сік, оливкову олію, вустерський соус, анчоуси, часник, сіль і перець.


Фото Damn delicious

  1. У великій каструлі з киплячою підсоленою водою відваріть пасту фузилі (10 хвилин), відцідіть і залиште охолоджуватися.
  2. Викладіть до великої миски ромен, остиглу пасту та пармезан.
  3. Салат посоліть, поперчіть, полийте заправкою й обережно перемішайте.
  4. Подавайте цезар, посипавши сухариками.

Смачного!