Літній салат із ягід та овочів від "пекельного" шефа Алекса Якутова: ресторанний рецепт

22 липня 2021, 16:13
Читать новость на русском

Джерело:

Новий канал

Справжню вітамінну бомбу пропонує приготувати суддя реаліті-шоу "Пекельна кухня", яке вже восени стартує на Новому каналі, Алекс Якутов. Це не просто смачний та легкий салат. Це неабияке випробування для рецепторів!

Запевняємо, такого салату ви ще не куштували. До його складу входять свіжі овочі, зелень і... полуниці!

Читайте також Які спеції найкраще підходять для різних частин курочки

У цю страву ви закохаєтеся з першої ложки. Поекспериментуймо разом!


Шеф-кухар Алекс Якутов / Фото Новий канал

Рецепт салату з полуниць та овочів

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Зелений салат / Фото Новий канал

Інгредієнти:
 – 1 шт. салату-латуку;
 – 2 шт. спаржі;
 – 100 г полуниць;
 – 100 г молодого горошку;
 – 10 г кінзи;
 – 20 г фундука;
 – 1 свіжий огірок;
 – 5 редисок;
 – 50 мл оливкової олії;
 – 15 мл лимонного соку;
 – 8 г дижонської гірчиці.
  1. Ретельно помийте всі овочі й просушіть на паперовому рушнику.
  2. Наріжте огірок довгими пластинами, редиску – кружальцями, а полуниці – четвертинками.
  3. Порвіть руками салат і замішайте з нарізаними овочами.
  4. Перемішайте овочі в салатнику, додайте кінзу.
  5. Молодий горошок та спаржу побланшуйте й одразу охолодіть у воді, щоб зупинити процес нагрівання.


    Алекс Якутов / Фото Новий канал
     
  6. Для соусу змішайте олію, лимонний сік та гірчицю.
  7. Салат заправте соусом, посипте горішками – і можете подавати.

Смачного!