Секрети досвідчених господинь: квасимо капусту швидко й смачно

27 жовтня 2021, 21:50
Читать новость на русском

Джерело:

today

Із пізньої осені й аж до весни квашена капуста – неодмінний продукт у нашому меню. Ми з неї варимо капусняк, тушкуємо її, а ще це чудова закуска для хмільного застілля.

Хочете взимку ласувати домашньою квашеною капустою? То зараз саме час подбати про приготування цієї пікантної смакоти. До речі, майте на увазі: квашена капуста незрівнянно корисніша від маринованої й набагато краще засвоюється!

Не пропустіть Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України

Квасити капусту зовсім не складно. Лишень дотримуйтеся рецепта, щоб не пересолити.

Швидкий рецепт квашеної капусти

Час: 3 дні
Порцій: 2

Зимова смакота / Фото today

Інгредієнти:

  • 1 качан білоголової капусти;
  • 1 морквина;
  • 1 літр води;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 столова ложка цукру.

Приготування:

  1. Капусту тонко нашаткуйте на спеціальній тертці (так буде легше й швидше) або ножем.
  2. Моркву натріть на тертці й з'єднайте з капустою у великій мисці.
  3. Ретельно змішайте овочі, трохи приминаючи їх руками.
  4. Наповніть овочевою сумішшю скляні банки до самого верху, щільно трамбуючи шари, щоб між ними не лишалося простору.
  5. Закип'ятіть воду й додайте в неї сіль та цукор. Гарячим розсолом залийте капусту в банках. Лийте розсіл повільно, щоб він дійшов до дна банки.
  6. Накрийте банки кришками й поставте кожну на тарілку (розсіл при бродінні витікатиме).
  7. Для наступного етапу вам знадобиться гостра паличка. Нею ви періодично простромлюватимете капусту до самого дна банки для видалення газу.
  8. Через три дні квашена капуста буде готова.

Міцного вам здоров'я й смачної капусти!

Корисні поради:

  • Не всі сорти капусти підходять для квашення. Найкращими вважаються пізні. Саме вони набувають при квашенні особливого смаку.
  • Не використовуйте пошкоджені овочі. Прив'яле, потемніле листя капусти слід видалити, щоб не зіпсувати смак усієї заготовки.
  • Йодована сіль для квашення продуктів не підходить.
  • Спробуйте використати морську сіль – близько 20 грамів на 1 кілограм овочів.