Хочете взимку ласувати домашньою квашеною капустою? То зараз саме час подбати про приготування цієї пікантної смакоти. До речі, майте на увазі: квашена капуста незрівнянно корисніша від маринованої й набагато краще засвоюється!
Не пропустіть Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України
Квасити капусту зовсім не складно. Лишень дотримуйтеся рецепта, щоб не пересолити.
Швидкий рецепт квашеної капусти
Час: 3 дні
Порцій: 2
Зимова смакота / Фото today
Інгредієнти:
- 1 качан білоголової капусти;
- 1 морквина;
- 1 літр води;
- 1 столова ложка солі;
- 1 столова ложка цукру.
Приготування:
- Капусту тонко нашаткуйте на спеціальній тертці (так буде легше й швидше) або ножем.
- Моркву натріть на тертці й з'єднайте з капустою у великій мисці.
- Ретельно змішайте овочі, трохи приминаючи їх руками.
- Наповніть овочевою сумішшю скляні банки до самого верху, щільно трамбуючи шари, щоб між ними не лишалося простору.
- Закип'ятіть воду й додайте в неї сіль та цукор. Гарячим розсолом залийте капусту в банках. Лийте розсіл повільно, щоб він дійшов до дна банки.
- Накрийте банки кришками й поставте кожну на тарілку (розсіл при бродінні витікатиме).
- Для наступного етапу вам знадобиться гостра паличка. Нею ви періодично простромлюватимете капусту до самого дна банки для видалення газу.
- Через три дні квашена капуста буде готова.
Міцного вам здоров'я й смачної капусти!