Замість хліба і панірувальних сухарів: секретний інгредієнт для соковитих котлет
29 серпня 2022,
08:52
Читать новость на русском
Джерело:
przyslij przepisМрієте про котлети з фаршу, які буквально тануть у роті, а гості благають про рецепт? Ми знаємо, як їх приготувати!
Найчастіше до котлет додають панірувальні сухарі та хліб, але якщо замінити їх іншим інгредієнтом, то вони вийдуть набагато соковитішими.
Читайте Здоровий лайфстайл як стиль життя, або Як залишатися в тренді на перекусах
Щоб гарантувати ідеальний смак і текстуру котлет, варто замість панірувальних сухарів додати до них ячну крупу. Вона не позбавляє м'ясо вологи, а підкреслить смак і зробить котлети м'якими та соковитими.
Рецепт котлет з фаршу з ячною кашею
Час: 1 година
Порцій: 4
Інгредієнти:
- пів кілограма курячого фаршу;
- 100 грамів сухої ячної крупи;
- 1 яйце;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1 зубчик часнику;
- сіль;
- перець;
- олія для смаження;
- борошно для посипання.
Приготування:
- Відваріть кашу в злегка підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці, а коли крупа буде готова, відставте вистигати.
- Потім очистіть і дрібно наріжте цибулю, моркву натріть на тертці.
- Зубчики часнику видавіть через прес.
- У сковороду налийте олію, додайте овочі і трохи пасеруйте, поки вони не стануть м’якими. Відставте вистигати.
- У мисці змішайте фарш, яйце, остиглі овочі, крупу, сіль і перець. Перемішуйте, поки інгредієнти не з’єднаються в одну однорідну масу.
- Сформуйте з маси котлети і обваляйте кожну в борошні.
- Обсмажте котлети з кожного боку до золотистої скоринки, на середньому вогні.
- Готові котлети викладіть на тарілку, застелену кухонними рушниками.