Шарлотка – один із найбільш популярних десертів, коли мова заходить про те, куди використати яблука. Варіація рецепта цього пирога є чи не у кожній сім'ї, але пропонуємо познайомитися з тим, який не потребує зусиль та дозволить приготувати десерт паралельно з іншими стравами.

До речі Яловичина vs телятина: яке м'ясо обрати

Рецепт шарлотки з яблуками

Час: 1 година

Порцій: 6

Яблучне задоволення / Фото Ania Starmach

Інгредієнти:

  • 4 листи тіста філо;
  • 2 яблука;
  • 2 груші;
  • 6 столових ложок вершкового масла;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 0,5 чайної ложки кориці.

Приготування:

  1. Фрукти чистимо від шкірки та видаляємо серцевинки. Нарізаємо великими кубиками.
  2. Розігріваємо сковорідку, додаємо до неї цукор та 2 столові ложки вершкового масла. Потім викладаємо фрукти, корицю та ванільний цукор, тушкуємо 20 хвилин.
  3. Решту вершкового масла розчиняємо у каструлі, змочуємо пензлик та змащуємо тісто, "склеюючи" його.
  4. Склеєні листи тіста викладаємо у форму, зверху викладаємо фрукти.
  5. Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах.

Смачного!