Французька шарлотка з яблуками – відмінний десерт на щодень. Вона легко готується, не потребує дорогих інгредієнтів та сподобається кожному. Цей рецепт особливий тим, що вам не потрібно готувати для випічки тісто. Ми використаємо звичайні скибки білого хліба!

Читайте також Готуємо не вдома: солодкий рисовий пудинг у мультиварці

За бажанням, яблука можна рясно посипати меленою корицею, або додати до них трішки інших ягід: полуницю, лохину чи грушу.

Рецепт яблучної шарлотки без тіста

  • Час: 1 година 35 хвилин
  • Порції: 12

Приготування:

  1. Ретельно почистіть яблука, зніміть шкірку та видаліть насіння. Наріжте яблука тонкими скибками.
  1. У розігрітій сковорідці розтопіть вершкове масло та цукрову пудру, корицю та лимонну цедру. Додайте скибочки яблук і журавлину. Готуйте яблучну суміш без кришки на середньому вогні протягом 15 – 20 хвилин. Начинка повинна бути густою, щоб в подальшім приготуванні хліб не розмок.
  1. Злегка змастіть маслом круглу форму для запікання, трішки посипте цукровою пудрою.
  1. З хліба зріжте скоринки та розріжте скибочки хліба навпіл по діагоналі, щоб вийшли трикутники. Рясно змастіть хлібні трикутники з двох сторін розтопленим вершковим маслом. Вистеліть дно форми кількома хлібними трикутниками, поклавши шматки один до одного. Повністю вистеліть борти форми.
  1. Залийте форму з хлібом яблучною сумішшю, сформуйте верх з трикутників хліба. Випікайте солодке в розігрітій до 210 градусів духовці протягом 20 – 25 хвилин або до тих пір, поки вона стане золотисто-коричневою.
  1. Дістаньте з духовки шарлотку та охолодіть. Послабте бортики і переверніть на велике блюдо.
  1. Для подачі посипте випічку цукровою пудрою, викладіть кульку з морозивом.

Смачного!