Торт "Рафаелло" без лактози та глютену
- Час: 12 – 24 годин
- Порції: 8
Читайте також Яким має бути раціон узимку: корисні поради для вашого здоров'я та фігури
Торт "Рафаелло" / Фото Прості рецепти
Розрахунок на форму 16 сантиметрів, в дужках на форми: 20/22 сантиметри.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 165 градусів в режимі "Конвекція".
- Збийте яйця з цукром до стійких піків.
- Окремо змішайте борошно з розпушувачем та додайте до яєчної маси.
- Додайте кокосову стружку та дбайливо перемішайте.
- Вилийте тісто в форму та випікайте 35 – 40 хвилин.
- Охолодіть бісквіт, зріжте верхівку та вийміть з форми.
- Розріжте бісквіт повздовж на три рівних коржі.
Кокосовий крем
Розрахунок на форму діаметром 16 сантиметрів, в дужках: 20/22 сантиметри.
Приготування:
- Замочіть желатин у теплій воді та залишіть набухати на 10 – 15 хвилин.
- Змішайте кокосове молоко та згущене кокосове молоко та доведіть в каструлі до парування.
- Додайте до суміші желатин та перемішайте.
- Перелийте основу для крему в глибокий посуд, накрийте шаром харчової плівки "в контакт" та залишіть охолоджуватися.
- Відправте в холодильник на кілька годин.
- Розімніть крем до однорідної маси.
Торт "Рафаелло" / Фото Прості рецепти
- Збийте кокосові вершки та з'єднайте з кремом.
- Вкрийте форму для торта (борти) ацетатною плівкою. Форма 18 сантиметрів.
- Викладіть на дно форми корж, просочіть його кокосовим молоком.
- Заповніть простір форми кремом.
- Аналогічно викладіть та перекладіть ще два коржі.
- Відправте торт в холодильник на 4 – 5 годин.
- Зніміть з торта форму та плівку.
- Задекоруйте торт мигдалевими пластівцями до середини торта.
- Зверху посипте кокосовою стужкою.
- Викладіть на поверхню торта цукерки "Рафаелло" та подавайте випічку до столу. Смачного!