Як використати яєчні білки: перевірені поради
Джерело:
elite dailyЯєчні білки – це те, що часто залишається після приготування різноманітних страв. На жаль, багато хто викидає такі залишки у сміття, але можна використати їх набагато ефективніше.
Яйця – один з найбільш часто вживаних продуктів на кухні. Їх додають до обідніх страв, м'яса, тортів та десертів. Іноді згідно з рецептом потрібно використати тільки жовток. Що ж тоді робити з білком? Дізнайтеся у нашому матеріалі.
Читайте також Поживний перекус – що покласти у рюкзак
Глазур для торта
Ця ідея вживання білків особливо добре спрацює перед святами. Дріжджова баба, макові пряники та печення потребують святкового завершення. Для цього ідеально підходить білкова глазур.
Меренги
Безе — класична випічка з білків і цукру. Залежно від способу приготування можна приготувати французьке безе (збити білки холодними) або італійське безе (збиваючи білки, заварити їх гарячим цукровим сиропом). Безе є основою багатьох культових десертів – торта Павлова, макарунів та інших.
Пінка як додатковий розпушувач
Білкова піна – це універсальний спосіб, яким часто можна замінити розпушувач. Спінений яєчний білок надає тісту пишності.
Що робити з солоними білками?
Білки можна використовувати і в солоних стравах, готувати на них легкі соуси! Також збитий яєчний білок можна додати в м'ясний або овочевий фарш, призначений для відбивних або фрикадельок. Такі страви будуть легкими, вологими і матимуть ідеальну консистенцію.
Білковий майонез
Протеїновий майонез – легка альтернатива традиційному соусу. Для його приготування знадобляться білки, гірчиця, оливкова або реп’яхова олія, лимонний сік, сіль і перець. Інгредієнти збиваються так само як і для традиційного майонезу.