Яйця – один з найбільш часто вживаних продуктів на кухні. Їх додають до обідніх страв, м'яса, тортів та десертів. Іноді згідно з рецептом потрібно використати тільки жовток. Що ж тоді робити з білком? Дізнайтеся у нашому матеріалі.

Читайте також Поживний перекус – що покласти у рюкзак

Глазур для торта

Ця ідея вживання білків особливо добре спрацює перед святами. Дріжджова баба, макові пряники та печення потребують святкового завершення. Для цього ідеально підходить білкова глазур.

Меренги

Безе — класична випічка з білків і цукру. Залежно від способу приготування можна приготувати французьке безе (збити білки холодними) або італійське безе (збиваючи білки, заварити їх гарячим цукровим сиропом). Безе є основою багатьох культових десертів – торта Павлова, макарунів та інших.

Солодка насолода / Фото unsplash

Пінка як додатковий розпушувач

Білкова піна – це універсальний спосіб, яким часто можна замінити розпушувач. Спінений яєчний білок надає тісту пишності.

Що робити з солоними білками?

Білки можна використовувати і в солоних стравах, готувати на них легкі соуси! Також збитий яєчний білок можна додати в м'ясний або овочевий фарш, призначений для відбивних або фрикадельок. Такі страви будуть легкими, вологими і матимуть ідеальну консистенцію.

Особливе доповнення / Фото unsplash

Білковий майонез

Протеїновий майонез – легка альтернатива традиційному соусу. Для його приготування знадобляться білки, гірчиця, оливкова або реп’яхова олія, лимонний сік, сіль і перець. Інгредієнти збиваються так само як і для традиційного майонезу.