Один інгредієнт, який зіпсує огірки: що не можна додавати у консервацію
21 серпня 2023,
17:23
Читать новость на русском
Джерело:
Євген КлопотенкоКоли діло доходить до зимової консервації, ми починаємо шукати не тільки перевірений рецепт закрутки, а й поради щодо приготування. Наприклад, що не можна додавати в банку, аби не зіпсувати заготовку.
Поговоримо про консервування саме огірків на зиму, адже їх ми закручуємо найчастіше. Їх можна маринувати, засолювати, квасити (ферментувати).
Читайте також Відпочинок без зайвої мороки: апетитна курочка з овочами
Що ж не можна класти у банку з огірками
- Під час консервування огірків зважайте на кількість часнику, адже він впливає на стан продукту. На банку об’ємом 3 літри достатньо одного зубчика, а на 1 л банку вистачить і часточки.
- Якщо ви хочете надати огіркам додаткові пружність і хрускіт, покладіть у банку дубове листя. Ті, хто використовував на практиці ці рекомендації, запевняють – на хрускіт огірків збіжаться усі сусіди.
Популярними є варіанти консервації з огірків з медом, гірчицею в зернах, але сьогодні ми підготували з кетчупом чілі.
Рецепт маринованих огірків з кетчупом чілі
- Час: 2 години
- Порції: 5 літрових банок
– 2,5 кілограма огірків;
– 7 склянок води (по 250 грамів);
– 250 грамів цукру;
– 250 грамів оцту 9%;
– 2 ложки солі
– 1 чайна ложка сухого імбиру
– 6 – 8 ложок кетчупу чилі від Торчин;
– 5 бутонів гвоздики;
– 10 горошин чорного перцю;
– 5 горошина духмяного перцю.
Приготування:
- Миємо огірки, викладаємо у велику миску та залишаємо у воді на 4 години. Далі зрізаємо хвостики. Якщо у вас маленькі огірки розміром з мізинець, можна не зрізати, аби вони не стали занадто м’якими та залишились хрусткими.
- У розігріту до 180 градусів духовку ставимо банки на 20 хвилин для стерилізації. Для маринаду у велику каструлю виливаємо 7 склянок води. Доводимо до кипіння і висипаємо цукор та сіль.
Приготування огірків / Фото Клопотенка
- Додаємо кетчуп та сухий імбир. Проварюємо на невеликому вогні, помішуючи ложкою, приблизно 3 – 5 хвилин, сіль та цукор мають розчинитися. Потім знімаємо каструлю з вогню і вливаємо оцет – перемішуємо.
- На дно кожної стерилізованої банки викладаємо по 1 бутону гвоздики, 2 горошини чорного перцю та 1 горошину духмяного. Зверху вертикально викладаємо огірки. Намагайтеся робити так, щоб вони щільно прилягали один до одного. Заливаємо банки з огірками гарячим маринадом.
Приготування огірків / Фото Клопотенка
- В окремій каструлі проварюємо кришки у киплячій воді, аби вони також стерилізувалися. Накриваємо банки з огірками кришками, але поки не закручуємо.
- Беремо одну велику каструлю, ставимо на плиту. Дно вкриваємо рушником або кладемо тарілку уверх дном, щоб банки не тріснули. Виставляємо банки з огірками та маринадом у каструлі і наливаємо на дно води, вона має досягати приблизно 1/3 висоти банок.
- Вмикаємо вогонь, даємо воді на дні каструлі закипіти та стерилізуємо банки з огірками приблизно 10 – 15 хвилин. Після цього закриваємо банки з огірками та залишаємо, аби вони трохи охололи.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати мариновані сливи за нашим рецептом.