Тож допоки дозволяє погода, варто замислитися про відпочинок на природі: поїхати в ліс чи зібратися на березі озера. А прекрасним доповненням до такого часопроведення стане барбекю та свіжі овочі, зазначає 24 Канал.

Дивіться також Альтернатива мангала: як вдома приготувати курячий шашлик, щоб усім посмакувало

Зазвичай для відпочинку на природі українці обирають городину, зокрема огірки, помідори та зелень, з яких виходять неймовірні салати. Однак у серпні до цього списку можна додати баклажани, кабачки, перець та молоду картоплю. Дим надасть овочам присмак копченості й вони смакуватимуть значно цікавіше, аніж аналогічні страви із духовки.

Прекрасним доповненням до сезонних овочів стане барбекю з курочки. Однак, щоб не витрачати багато часу на його маринування та вдосталь розважитися із друзями, можна віддати перевагу українським виробникам, які вже подбали про комфорт кожного споживача. Наприклад, ТМ "Наша Ряба Апетитна" пропонує замариновані крильця, гомілки, стегна та шашлик. Усе, що потрібно, аби насолодитися смачним барбекю, – це дістати м'ясо з упаковки та викласти на вогонь. Уже за півгодини смачні та соковиті страви будуть готові до подачі.

А щоб довго не вигадувати нові поєднання, пропонуємо перевірені легкі рецепти, які зекономлять чимало часу.

Курочка Тапака з броколі під вершковим соусом

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4


Курочка Тапака з броколі / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Деко змастіть вершковим маслом.

  2. Викладіть на нього, попередньо порізану на шматочки, курочку Тапака і поставте запікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

  3. Цибулю очистіть та наріжте на пір'я.
    Броколі промийте, очистіть, розділіть на суцвіття і видаліть товсті стебла. Відваріть у ледь підсоленій, киплячій воді 6 – 7 хвилин.

  4. До вершків додайте сіль та перець до смаку.

  5. Через визначений час, вийміть деко з курочкою з духовки, викладіть поруч броколі, цибулю та залийте все вершковим соусом.

  6. Запікайте в розігрітій духовці до 180 градусів 20 хвилин.

Стегенця зі сметаною та зеленню та молодою картоплею

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4


Молода картопелька зі стегенцями / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Молоду картоплю промийте, чистити її не потрібно. Налийте у каструлю воду та наполовину відваріть картоплю.

  2. Відварену картоплю відкиньте на друшляк, щоб дати воді стекти. На розігріту пательню налийте олію та поставте шматочок масла.

  3. Викладіть наполовину відварену картоплю на пательню і обсмажте. Додайте часник, сіль, перець до смаку, всипте подрібнений кріп. Часто перемішувати картоплю не потрібно, дайте їй зазолотитися.

  4. Готову картоплю перекладіть у красиве блюдо та відставте.

  5. Розігрійте пательню з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Викладіть замариновані курячі стегенця та обсмажуйте їх з обох сторін до готовності 30 хвилин.

  6. Поставте зверху на картоплю курочку з хрусткою скоринкою та прикрасьте зеленню.

Курочка по-корейськи

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Курочка по-корейськи / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Овочі помийте, висушіть та за потреби очистіть, з перців видаліть серцевини. Наріжте їх приблизно на однакові квадратики.

  2. Часник почистіть і поріжте пластинками. Очищений імбир натріть на дрібній терці.

  3. У пательні вок нагрійте олію і обсмажте часник з імбиром 1 хвилину. Додайте моркву, смажте 2 хвилини, перець і через 2 хвилини – кабачки. Наприкінці додайте соєвий соус, сіль, перемішайте і готуйте ще 2 хвилини.

  4. Викладіть овочі на тарілку.

  5. Розігрійте пательню з олією та посмажте на ній курячий шашлик 15 хвилин.

  6. Викладіть на блюдо овочі, а зверху – апетитне куряче м'ясо.

  7. Подавайте готову страву, посипавши сезамом.

Смачного!