Колишню електростанцію перетворили на їдальню, яка займає 700 футів у центрі Олімпійського селища. Щодня там подаватимуть близько 45 000 страв.

Буде цікаво Новий рекорд Гіннеса: яка тепер довжина найдовшого у світі багета

Шеф-кухарі, Шарль Гійо і Стефан Чичері, планують більш відповідальне до здоров'я, безпеки й навколишнього середовища меню з 500 різних страв. Зокрема, воно включає:

  • вегетаріанську шаурму,
  • баклажани на грилі,
  • буряковий фалафель,
  • вегетаріанські хот-доги,
  • мюслі з кіноа.

"Картопля фрі занадто ризикована через пожежонебезпечність фритюрниць. Ні фуа-грі, тому що добробут тварин у всіх на слуху, і ні авокадо, тому що вони імпортуються з великої відстані та споживають багато води", – зазначив Гійо.

Цей фастфуд не подадуть спортсменам на Олімпіаді в Парижі: причина вас здивує
На Олімпіаді не буде картоплі фрі / Фото Unsplash

Французька олімпійська влада також заборонила використання одноразового посуду, намагаючись створити безвідходне середовище.

За оцінками, 80% інгредієнтів поставлятимуть з самої Франції, приблизно чверть з яких буде перебувати в межах 155 миль або ближче від Парижа. Метою є скорочення викидів вуглекислого газу на Олімпійських іграх вдвічі.

На додаток до двох французьких ресторанів на території готелю буде ще 6 станцій "grab-and-go", де подаватимуть страви азійської, афро-карибської кухні, бургери, близькосхідні та халяльні страви.

"Не хвилюйтеся, у нас будуть французькі сири, бланманже з телятини, але з полегшеним соусом, і, звичайно, багети. Спортсмени навіть зможуть навчитися випікати хліб у майстра-пекаря", – сказав Чичері.

Sodexo Live, французька компанія, відповідальна за організацію харчування на Олімпіаді цього літа, планує найняти 6 000 осіб, які працюватимуть у сфері громадського харчування.