Смачно та збалансовано: чим наповнити ланч бокс у школу та на роботу
Найтепліша пора року завершилася, а з нею – сезон відпусток і канікул. Школярі повертаються за парту, а їхні батьки – на роботу. А прийоми їжі поза домом стають невід’ємною частиною буднів. Відтак, постає питання: як підготувати смачний, а головне – збалансований обід для себе чи сім’ї?
Ті, хто слідкує за здоров’ям своєї сім’ї знають, що одноманітні варіанти перекусів – не варіант. При регулярному незбалансованому раціоні організм не отримує достатньої кількості необхідних поживних речовин. Через це порушуються обмінні процеси, а дефіцит деяких з них, наприклад, білка, може спровокувати анемію, пише 24 Канал.
Читайте також Яловича котлета – універсальний продукт: три оригінальні рецепти, які це доведуть
Також краще відмовитися від бутербродів з білого хліба, масла та ковбаси. На це є кілька причин. Перша – набір не надто здорових продуктів. Приміром, білий хліб має високий глікемічний індекс. Такий перекус стрімко підвищить рівень цукру в крові, проте вже за кілька годин голод посилиться. Ситуацію ніяк не покращить ковбаса, в якій міститься багато солі, що збільшує навантаження на серце. Фінальним акордом стане масло з його холестеринами.
Окремо варто сказати й про порушення роботи шлунково-кишкового тракту, яке може спричинити надмірна любов до перекусів всухом'ятку. А також ризик ожиріння.
Звісно, все це загрожує, коли бутерброди стають основою раціону та є незмінною ідеєю для ланчу. Тож, аби уникнути неприємного сценарію, краще подбати про інші формати їжі, яку зручно брати із собою.
Такою альтернативою мають стати смачні поєднання, які містять увесь комплекс поживних елементів. Щоб це було зручно та естетично, пропонуємо формувати обіди у зручні ланч бокси. А для економії часу – обирати прості у приготуванні інгредієнти.
Яловичина як центральний елемент ланч боксу
Білок є основним "будівельним матеріалом" нашого організму. Він відіграє вирішальну роль в його рості та розвитку, а також є необхідним елементом для регенерації клітин. Саме завдяки білку ми отримуємо потрібну нам енергію для ефективного та продуктивного робочого дня. Тож продукти, багаті цими поживними речовинами, обов’язково повинні бути присутніми у меню.
Відомо, що найбільше білка міститься саме у м'ясі. Особлива багата ним яловичина. Зі 100 грамів нежирного продукту можна отримати до 27 грамів протеїну. До того цей вид м’яса легко поєднувати з іншими інгредієнтами. При цьому українські виробники пропонують вже готові рішення, здатні спростити укомплектування ланч боксів.
Саме таким рішенням є котлета для бургера і не бургера від ТМ Skott Smeat, що спеціалізується на виготовленні добірної 100% фермерської яловичини. Продукт можна придбати у двох варіантах: охолодженому та замороженому. Та головне – обидва варіанти яловичої котлети неймовірно смачні.
Окрім цього, виробник має у своєму асортименті ковбаски, фарші, мітболи та інше. А з їхнім кебабом вдасться створити неймовірні роли з лаваша. Відтак, обираючи Skott Smeat для щоденних ланчів, ви отримуєте безліч переваг:
- легкість у приготуванні. Щоб отримати багату білком основу для перекусу, достатньо підсмажити обраний виріб лише по кілька хвилин з кожної сторони.
- зручно їсти, де б ви не були. Котлети для бургера та кебаб не потребують додаткових приборів – їх можна їсти руками. Щоб це було ще зручніше, радимо помістити їх у свіжу булочку чи лаваш. Крім того, ці продукти ідеально підходять під розміри стандартних ланч боксів, а тому транспортувати їх максимально зручно;
- підходять для прийому їжу в будь-який час доби. Завдяки багатому вмісту білка, котлети та кебаби ТМ Skott Smeat ідеальні як для сніданків чи обідів, так і для вечері. Тож готувати перекуси можна і для дітлахів, які відвідують репетиторів чи творчі гуртки в позашкільний час;
- різні способи подачі. Котлети прекрасно підходять для приготування бургера, але цим їхні можливості не обмежуються. Вони неймовірно смакуватимуть без доповнень, а також стануть ситним доповненням до гарніру чи салату. Це ж можна сказати і про кебаб, який ідеально впишеться в плов чи салати.
Переваги продукту очевидні. А як щодо конкретних прикладів? Ділимося трьома варіантами страв з яловичиною, які будуть ідеальним наповненням для ланч боксів.
Бургер з яловичою котлетою
- Час: 25 хвилин
- Порції: 1
– яловича котлета ТМ Skott Smeat;
– булочка для бургера (з кунжутом або цільнозернова);
– помідор;
– червона цибуля;
– листя салату;
– скибка сиру чедер;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– 1 чайна ложка майонезу;
– 1 чайна ложка кетчупу;
– масло чи олія для обсмажування.
Приготування:
- Розрізаємо булочку навпіл, обсмажуємо на розігрітій сковорідці до золотавої скоринки.
- Обсмажуємо котлету з обох сторін по 2,5 – 3 хвилин на сковорідці з мінімальною кількістю масла чи олії. Наприкінці викладаємо скибку сиру, аби він розплавився.
- На низ булочки кладемо гірчицю, котлету з сиром та нарізані кільця цибулі. Додаємо кільця помідорів та листя салату.
- Викладаємо змішаний соус з майонезу та кетчупу, накриваємо іншою половинкою булочки.
Котлета зі свіжим салатом
- Час: 20 хвилин
- Порції: 1
Салат з яловичою котлетою / Фото Shutterstock
– яловича котлета ТМ Skott Smeat;
– 1 помідор;
– мікс зелені;
– 2 ложки сметани;
– половина огірка;
– 1 невелика цибулина;
– часник (за бажанням);
– 1 ложка масла;
– 1 ложка оливкової олії;
– сіль.
Приготування:
- Розігріваємо сковорідку з вершковим маслом та олією. Обсмажуємо котлету з обох сторін по 3 – 5 хвилин.
- Для соусу змішуємо натертий огірок, сметану, спеції та вичавлений часник.
- Нарізаємо помідор довільними шматочками, цибулю ріжемо напівкільцями, петрушку рвемо руками. Змішуємо зі спеціями та олією.
- Подаємо котлету з салатом та соусом.
Кебаб в лаваші
- Час: 20 хвилин
- Порції: 2
– кебаб ТМ Skott Smeat;
– 2 тонких лаваші;
– помідори чері;
– половина болгарського перцю;
– 1 огірок;
– листя салату;
– 2 столова ложка густого грецького йогурту;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– кінза;
– олія чи масло для смаження.
Приготування:
- Змішуємо гірчицю, грецький йогурт та дрібно нарізану кінзу. Готовим соусом змащуємо кожен лаваш.
- Миємо помідор, огірок, болгарський перець та листя салату. Нарізаємо огірок кружальцями, томати ділимо на четвертинки, перець ріжемо соломкою.
- Викладаємо на лаваш обсмажений кебаб, листя салату, овочі. Загортаємо все в акуратний рулет.
- Розріжте кожен рулет на дві частини, які з легкістю помістяться у ланч бокс.
Смачного!