Ті, хто слідкує за здоров’ям своєї сім’ї знають, що одноманітні варіанти перекусів – не варіант. При регулярному незбалансованому раціоні організм не отримує достатньої кількості необхідних поживних речовин. Через це порушуються обмінні процеси, а дефіцит деяких з них, наприклад, білка, може спровокувати анемію, пише 24 Канал.
Читайте також Яловича котлета – універсальний продукт: три оригінальні рецепти, які це доведуть
Також краще відмовитися від бутербродів з білого хліба, масла та ковбаси. На це є кілька причин. Перша – набір не надто здорових продуктів. Приміром, білий хліб має високий глікемічний індекс. Такий перекус стрімко підвищить рівень цукру в крові, проте вже за кілька годин голод посилиться. Ситуацію ніяк не покращить ковбаса, в якій міститься багато солі, що збільшує навантаження на серце. Фінальним акордом стане масло з його холестеринами.
Окремо варто сказати й про порушення роботи шлунково-кишкового тракту, яке може спричинити надмірна любов до перекусів всухом'ятку. А також ризик ожиріння.
Звісно, все це загрожує, коли бутерброди стають основою раціону та є незмінною ідеєю для ланчу. Тож, аби уникнути неприємного сценарію, краще подбати про інші формати їжі, яку зручно брати із собою.
Яловичі котлети – ідеальний інгредієнт для страви в ланч бокс / Фото Shutterstock
Такою альтернативою мають стати смачні поєднання, які містять увесь комплекс поживних елементів. Щоб це було зручно та естетично, пропонуємо формувати обіди у зручні ланч бокси. А для економії часу – обирати прості у приготуванні інгредієнти.
Яловичина як центральний елемент ланч боксу
Білок є основним "будівельним матеріалом" нашого організму. Він відіграє вирішальну роль в його рості та розвитку, а також є необхідним елементом для регенерації клітин. Саме завдяки білку ми отримуємо потрібну нам енергію для ефективного та продуктивного робочого дня. Тож продукти, багаті цими поживними речовинами, обов’язково повинні бути присутніми у меню.
Відомо, що найбільше білка міститься саме у м'ясі. Особлива багата ним яловичина. Зі 100 грамів нежирного продукту можна отримати до 27 грамів протеїну. До того цей вид м’яса легко поєднувати з іншими інгредієнтами. При цьому українські виробники пропонують вже готові рішення, здатні спростити укомплектування ланч боксів.
Яловичі котлети підходять не тільки для бургерів / Фото Skott Smeat
Саме таким рішенням є котлета для бургера і не бургера від ТМ Skott Smeat, що спеціалізується на виготовленні добірної 100% фермерської яловичини. Продукт можна придбати у двох варіантах: охолодженому та замороженому. Та головне – обидва варіанти яловичої котлети неймовірно смачні.
Окрім цього, виробник має у своєму асортименті ковбаски, фарші, мітболи та інше. А з їхнім кебабом вдасться створити неймовірні роли з лаваша. Відтак, обираючи Skott Smeat для щоденних ланчів, ви отримуєте безліч переваг:
- легкість у приготуванні. Щоб отримати багату білком основу для перекусу, достатньо підсмажити обраний виріб лише по кілька хвилин з кожної сторони.
- зручно їсти, де б ви не були. Котлети для бургера та кебаб не потребують додаткових приборів – їх можна їсти руками. Щоб це було ще зручніше, радимо помістити їх у свіжу булочку чи лаваш. Крім того, ці продукти ідеально підходять під розміри стандартних ланч боксів, а тому транспортувати їх максимально зручно;
- підходять для прийому їжу в будь-який час доби. Завдяки багатому вмісту білка, котлети та кебаби ТМ Skott Smeat ідеальні як для сніданків чи обідів, так і для вечері. Тож готувати перекуси можна і для дітлахів, які відвідують репетиторів чи творчі гуртки в позашкільний час;
- різні способи подачі. Котлети прекрасно підходять для приготування бургера, але цим їхні можливості не обмежуються. Вони неймовірно смакуватимуть без доповнень, а також стануть ситним доповненням до гарніру чи салату. Це ж можна сказати і про кебаб, який ідеально впишеться в плов чи салати.
Яловичий кебаб / Фото Skott Smeat
Переваги продукту очевидні. А як щодо конкретних прикладів? Ділимося трьома варіантами страв з яловичиною, які будуть ідеальним наповненням для ланч боксів.
Бургер з яловичою котлетою
- Час: 25 хвилин
- Порції: 1
Бургер з яловичою котлетою / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розрізаємо булочку навпіл, обсмажуємо на розігрітій сковорідці до золотавої скоринки.
- Обсмажуємо котлету з обох сторін по 2,5 – 3 хвилин на сковорідці з мінімальною кількістю масла чи олії. Наприкінці викладаємо скибку сиру, аби він розплавився.
- На низ булочки кладемо гірчицю, котлету з сиром та нарізані кільця цибулі. Додаємо кільця помідорів та листя салату.
- Викладаємо змішаний соус з майонезу та кетчупу, накриваємо іншою половинкою булочки.
Котлета зі свіжим салатом
- Час: 20 хвилин
- Порції: 1
Салат з яловичою котлетою / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігріваємо сковорідку з вершковим маслом та олією. Обсмажуємо котлету з обох сторін по 3 – 5 хвилин.
- Для соусу змішуємо натертий огірок, сметану, спеції та вичавлений часник.
- Нарізаємо помідор довільними шматочками, цибулю ріжемо напівкільцями, петрушку рвемо руками. Змішуємо зі спеціями та олією.
- Подаємо котлету з салатом та соусом.
Кебаб в лаваші
- Час: 20 хвилин
- Порції: 2
Кебаб в лаваші / Фото Shutterstock
Приготування:
- Змішуємо гірчицю, грецький йогурт та дрібно нарізану кінзу. Готовим соусом змащуємо кожен лаваш.
- Миємо помідор, огірок, болгарський перець та листя салату. Нарізаємо огірок кружальцями, томати ділимо на четвертинки, перець ріжемо соломкою.
- Викладаємо на лаваш обсмажений кебаб, листя салату, овочі. Загортаємо все в акуратний рулет.
- Розріжте кожен рулет на дві частини, які з легкістю помістяться у ланч бокс.
Смачного!