На Медовий Спас, або Маковія традиційного готуються страви з медом та маком. Ми підготували для вас рецепт смачних млинців, які ви з легкістю можете приготувати вдома.
Читайте також Тістечко "Борис Джонсонюк": оригінальний рецепт з персиками
До млинців з медом та маком можна подати домашню сметану, цедру цитрусових: апельсину, лимону, або кисломолочний сир.
Рецепт млинців з маком та медом
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порції: 4
Приготування:
- Запарте окропом мак, настоюйте його та злийте воду. Коли він охолоне – розітріть до білого кольору у ступі або в блендері.
- Додайте до нього мед та цукор і перемішайте.
- Для приготування тіста на млинці, курячі яйця потрібно збити з цукром і сіллю, всипте борошно. Додайте тепле молоко, олію і добре все змішайте, щоб не було грудочок.
- Розігрійте сковорідку на повільному вогні та обсмажуйте млинці з кожного боку по 1 – 2 хвилини.
- Готові млинці наповніть маковою начинкою та скрутіть у тонкі рулетики. Таку страву вже можна подавати до столу, але, щоб вона вийшла оригінальною – запечіть їх у духовці з вершковим маслом.
- Для цього розігрійте духовку до 140 – 150 градусів. Млинці перекладіть вершковим маслом та запікайте 30 хвилин.
- Подавайте з улюбленим варенням, медом або сметаною.
Смачного!