Напередодні Дня Святого Миколая SmachnoNews підготував для вас солодкі рецепти для дитячого столу – всі страви надзвичайно легкі у приготуванні та не займуть у вас багато часу.

Читайте також Як приготувати пряники на Миколая: святковий рецепт з лимоном

Гарбузові млинці з корицею

Як приготувати гарбузові млинці

  1. Наріжте м'якоть гарбуза на шматочки, покладіть в каструлю та налийте 200 мл води. Відваріть гарбуз до готовності та злийте зайву воду.
  2. Перекладіть гарбуз в глибоку миску, залийте склянкою молока та подрібніть в пюре за допомогою блендера.
  3. Соду погасіть оцтом та додайте до гарбузового пюре. З'єднайте пюре з борошном, меленою корицею, яйцем, цукром та замішайте тісто.
  4. Змастіть сковорідку невеликою кількістю олії, найкраще це робити пензликом. Обсмажуйте гарбузові млинці з обох сторін до золотистої скоринки та викладайте на тарілку. Не забудьте перемащувати млинці вершковим маслом.

Сирний будиночок з печивом

Дитячий десерт

  1. У глибокій мисці з'єднайте домашній сир, цукор, розтоплене вершкове масло, сметану та ванільний цукор – збийте масу вінчиком або міксером до однорідної кремоподібної маси.
  2. Розділіть готову сирну масу на дві половинки, в одну з них додайте какао та перемішайте.
  3. Для формування дитячої сирної хатинки застеліть рушником поверхню, зверху вистеліть харчову плівку й на неї викладіть печиво – 12 штучок (4 ряди по 3 печива).
  4. Викладіть білу сирну масу поверх печива, розрівняйте лопаткою, зверху викладіть шар сиру з какао.
  5. Почистіть банан та розріжте його навпіл. Викладіть банан по середині сирної маси.
  6. За допомогою рушника сформуйте сирну хатку: спочатку один край, далі інший. Ретельно зафіксуйте харчову плівку та відправте сирну хатку в холодильник на 8-10 годин.
  7. Готовий десерт звільніть від харчової плівки, полийте розтопленим шоколадом та посипте кокосовою стружкою. Подавайте його до столу одразу з холодильника.

Банановий молочний коктейль

Як приготувати коктейль з бананом

  1. Почистіть банан, наріжте шматочками та додайте в чашу блендера.
  2. Влийте молоко до банана, додайте морозива та ретельно збийте блендером.
  3. Налийте молочний коктейль в склянку та подавайте до столу.