Смакуємо недільний вечір по-італійськи: простий рецепт кальцоне
20 листопада 2022,
20:15
Читать новость на русском
Джерело:
JistyНапевно, важко знайти людину, яка б не любила піцу. Недільний вечір перед робочим тижнем – особливий, тож спробуємо насолодитися останніми годинами вихідного дня під італійські нотки.
Кальцоне – це закрита піца, яку часто називають "італійським пиріжком". Завдяки своїй формі вона зберігає усю соковитість начинки, яка залишається гарячою ще довгий час після приготування. Ця страва – чудовий варіант для недільної вечері, коли хочеться посмакувати останні години перед активним робочим тижнем.
Читайте також Курочка в маринаді та ковбаски гриль: чим підкріпитися між відключеннями світла
Рецепт піци кальцоне
Час: 1 година 15 хвилин
Порцій: 2
Легко та дуже смачно / Фото Pexels
Інгредієнти:
Тісто:
- 10 грамів дріжджів;
- склянка теплої води;
- столова ложка цукру;
- 2 столові ложки олії;
- чайна ложка солі;
- 450 грамів борошна.
Начинка:
- куряче філе;
- твердий сир;
- цибуля;
- помідори;
- шампіньйони.
Приготування:
- Воду нагріваємо, щоб була тепла, додаємо дріжджі та цукор. Чекаємо, щоб на поверхні з'явилися бульбашки.
- Додаємо до дріжджів олію, сіль та борошно і вимішуємо м'яке тісто. Накриваємо його серветкою та залишаємо на 30 хвилин у теплому місці.
- Нарізаємо сир, помідори та інші інгредієнти для начинки. Кілька хвилин обжарюємо начинку на пательні.
- Ділимо тісто на 4 частини та тонко розкачуємо.
- На дві частини тіста викладаємо начинку, зверху викладаємо сир та помідори. Закриваємо піцу другою половинкою тіста та защипаємо краї. Зверху робимо маленькі проколи або надрізи. Залишаємо на 20 хвилин.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо піцу та випікаємо до рум'яної скоринки.
Смачного!