Як готувати яловичину швидко і з задоволенням: покрокові рецепти смачних страв

23 листопада 2023, 11:58
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Яловичина входить у трійку лідерів за популярністю серед українців. Це не дивно, адже вона має багато переваг перед іншими видами червоного м'яса, зокрема, неперевершений смак, аромат та користь.

Попри численні переваги яловичини, українці нерідко вважають, що готувати її значно довше, аніж інші, повідомляє 24 Канал. Проте відмовлятись від цього смачного продукту не варто, адже серед українських виробників є той, хто пропонує легку та швидку в приготуванні фермерську яловичину – ТМ Skott Smeat.

Варто спробувати Не лише на мангалі: готуємо ковбаски на пательні та в духовці

Яловичину від Skott Smeat готувати просто та швидко

ТМ Skott Smeat пропонує відбірну охолоджену та заморожену фермерську яловичину, яка відповідає вимогам світового ринку.

Зі Skott Smeat готувати яловичину легко / Фото ТМ Skott Smeat

Виробник подбав, щоб українці не витрачали час на додаткові підготовчі процеси. Тому ТМ Skott Smeat має лінійку легких у приготуванні продуктів із яловичини, які можна смажити, запікати чи тушкувати, й за лічені хвилини отримати безліч готових смачних та ситних страв.

Зокрема, бренд пропонує українцям охолоджені та заморожені котлети, а також яловичі мітболи та кебаб. Ці продукти дозволяють не обмежуватися класичними рецептами, а влаштовувати чудові кулінарні експерименти.

Яловичі котлети Skott Smeat / Фото ТМ Skott Smeat

Знайти продукцію ТМ Skott Smeat можна так же легко, як і приготувати. Вироби цього бренду можна купити у мережах супермаркетів "Метро", "Ашан", Varus, "Фора", "Мегамаркет", NOVUS, "Велика Кишеня", "Рукавичка", "Делві" та "М'ясомаркет".

А що смачненького можна приготувати з охолоджених мітболів, кебабу та котлет, розповідаємо далі.

Мексиканський суп з мітболами

Смачний і поживний альбондігас є традиційною мексиканською першою стравою. Цей пікантний суп порадує своїм смаком усю родину.

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 6

Суп із мітболами за мексиканським рецептом / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 упаковка мітболів яловичих охолоджених ТМ Skott Smeat;
– 750 мілілітрів води;
– 720 мілілітрів яловичого бульйону;
– 400 грамів цілих очищених томатів у власному соку;
– 6 картоплин;
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– 3 зубчики часнику;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки свіжої кінзи;
– 2 столові ложки свіжої петрушки;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– сіль та чорний мелений перець до смаку;
– каєнський перець до смаку.

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Часник і цибулю дрібно наріжте разом із зеленню. Моркву наріжте на власний смак, картоплю очистьте і наріжте кубиками 2,5 сантиметра. Томати також подрібніть на довільні кубики.

  2. Нагрійте оливкову олію в каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю та часник і готуйте, поки цибуля не стане прозорою. Стежте, щоб часник не підгорів.

  3. Всипте в каструлю нарізані моркву та картоплю і готуйте ще приблизно 3 – 5 хвилин, доки не почнеться карамелізація.

  4. Додайте помідори, бульйон, воду і приправи. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть приблизно 5 хвилин.

  5. Викладіть мітболи в каструлю, обережно перемішайте. Накрийте кришкою і варіть на середньому вогні ще 15 хвилин, поки мітболи не будуть готові.

  6. Додайте лимонний сік і трави, спробуйте суп та додайте приправи на власний смак. Подавайте гарячим.

Мітболи з грибами у вершковому соусі

Безпрограшне поєднання яловичих мітболів та грибів вигідно підкреслить смак будь-якої страви. Подавайте цю страву з улюбленим гарніром.

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Мітболи із грибами – чудова страва для усієї родини / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 упаковка яловичих мітболів ТМ Skott Smeat;
– 250 грамів печериць чи глив;
– 200 мілілітрів вершків;
– 150 мілілітрів овочевого бульйону;
– 3 столові ложки пшеничного борошна;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 2 зубчики часнику;
– сушений базилік, сіль та чорний мелений перець до смаку.

Приготування:

  1. Яловичі мітболи обсмажте на пательні до золотистої скоринки (приблизно 10 хвилин).

  2. Для соусу почистьте печериці, наріжте пластинами приблизно 1,5 сантиметра.

  3. На пательні розігрійте вершкове масло, почистьте та наріжте кубиками невелику цибулину й обсмажте її протягом 5 – 7 хвилин. Додайте борошно та перемішайте.

  4. Поступово додайте бульйон і вершки. Посоліть, поперчіть, готуйте 3 хвилини на невеликому вогні.

  5. Перекладіть готові мітболи у пательню з грибами. Посипте базиліком і тушкуйте на маленькому вогні протягом 2 – 4 хвилин.

  6. Подавайте страву гарячою.

"Біф рол" із соковитим кебабом в лаваші

Простий у приготуванні лаваш з яловичим кебабом, помідорами та зеленню стане чудовим варіантом сніданку нашвидкуруч. Завдяки своїй начинці страва нагадує "Біф рол".

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 2

Готуємо "Біф рол" / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 упаковка яловичих кебабів ТМ Skott Smeat;
– 2 листки лаваша або круглі тортильї з кукурудзяного тіста;
– 30 грамів твердого сиру;
– 2 томати;
– 2 мариновані огірки;
– 1 столова ложка сметани;
– 1 столова ложка кетчупу;
– 0,5 чайної ложки гірчиці;
– листя салату, сіль та чорний мелений перець до смаку.

Приготування:

  1. Підсмажте кебаби на пательні орієнтовно 6 хвилин, періодично перевертаючи, аби утворилася золотава скоринка. Вони повинні добре підрум'янитися зовні та просмажитися всередині.

  2. Для соусу змішайте нарізаний дрібними кубиками огірок, сметану, кетчуп та гірчицю. Змажте половину лаваша соусом.

  3. Викладіть на лаваш натертий чи порізаний слайсами плавлений сир, кебаб без шпажки, нарізані скибочками помідори та листя салату, після чого загорніть.

  4. Готовий лаваш викладіть на суху пательню і трошки підсмажте, щоб утворилась хрумка скоринка..

Соковитий біфштекс з яйцем – покроковий рецепт

Біфштекс з яйцем – проста страва, яка водночас є неймовірно смачною. Щоб її приготувати, потрібно зовсім мало часу та зусиль.

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 2


Біфштекс з яйцем – незмінна класика / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 упаковка котлет для бургера ТМ Skott Smeat;
– 50 грамів вершкового масла;
– 50 мілілітрів соняшникової олії;
– 3 – 4 шматків багета;
– 3 маринованих огірків;
– 5 помідорів чері;
– 2 яйця;
– 1 – 2 пір'їнки зеленої цибулі;
– гілочка чебрецю.

Приготування:

  1. Додайте на розігріту пательню вершкове масло.

  2. Посмажте котлети до готовності (упродовж 8 – 9 хвилин, при цьому перевертаючи кожні 2 хвилини) з гілочкою чебрецю.

  3. На іншій пательні на соняшниковій олії підсмажте яєчню.

  4. Подавайте біфштекс зі смаженим яйцем, зеленою цибулею, шматком багета, помідорами чері та маринованим огірком.

Смачного!