До прикладу, ковбаски – чудовий варіант для обіду чи вечері, інформує 24 Канал. Влітку цей продукт стає невід'ємною частиною барбекю, а от в інші пори року хрустку скоринку і пряний смак можна отримати завдяки запіканню їх в духовці чи на пательні.

Читайте також Смачно та збалансовано: чим наповнити ланч бокс у школу та на роботу

Ковбаски & сосиски: в чому полягає різниця

Та коли мова заходить про ковбаски, нерідко споживачі можуть їх переплутати із сосисками. В чому ж різниця?

В першу чергу ці продукти відрізняються технологією приготування. Так, сосиски виготовляються з подрібненого м'яса, яке варять до повної готовності. Тоді як ковбаски формують із сирого м'ясного фаршу та спецій, тож перед подачею на стіл їх обов'язково потрібно запекти або обсмажити на пательні.

Крім цього, на відміну від сосисок ковбаски не мають однорідної консистенції: в них відчуваються шматочки ніжного та водночас соковитого м'яса. Воно гармонійно поєднується із хрумкою скоринкою, яка утворюється при їх запіканні. І від цього смакового комбо у захваті навіть діти.

Різновидів цих м'ясо-ковбасних виробів багато! Та головне, на що одразу звертають увагу споживачі, – це склад. Зокрема, важливим показником є відсоток жиру. Він є в усіх ковбасках, надаючи їм соковитості. Та у порівнянні з іншими яловичі ковбаски менш жирні, тому вони стануть ідеальним вибором для тих, хто не любить свинину та баранину і водночас є поціновувачами червоного м'яса.

До того ж для приготування особливих страв із цих ковбасок потрібно мінімум часу та зусиль. Всього пів години і ваші рідні будуть насолоджуватись смачними хот-догами, ковбасками з томатним соусом або з картоплею.

Та перш як перейти до рецептів, дуже важливо не прогадати із вибором головного інгредієнта, адже саме від нього буде залежати успіх усієї страви.

Як обрати яловичі ковбаски

На перший погляд, вибір ідеальних ковбасок є досить складним, адже слід врахувати надійність виробника і герметичність упаковки, склад та якість продукції.

З ТМ Skott Smeat можна забути про ці складнощі. Уся продукція бренду виготовлена з фермерської яловичини, що відповідає найвищим міжнародним стандартам, як-от ISO 22000 та HACCP, а також HALAL. Завдяки цьому компанія поставляє яловичину не лише на українські полиці магазинів, але й експортує продукцію в країни, де суворо дотримуються вимог стандарту HALAL. Тож, обираючи ТМ Skott Smeat, можна бути певними: у кожній упаковці – тільки якісна продукція.

Яловичі ковбаски потрібно подавати після термічної обробки / Фото Skott Smeat

В асортименті бренду є два види ковбасок:

  • "Баварські" зі 100% фермерської яловичини. Ці тоненькі та соковиті ковбаски з ретельно підібраними приправами точно сподобаються поціновувачам класичного смаку яловичини;

  • "Барбекю" – для тих, хто шукає нові смакові враження. Ці ковбаски виготовляють з яловичини, яку доповнюють курочкою, тож ніжний смак і соковитість тут гарантовані.

Ковбаски "Баварські" та "Барбекю" / Фото Skott Smeat

З ковбасками від ТМ Skott Smeat не доведеться марнувати зайвий час на кухні: вони вже готові до приготування. Тож достатньо розкрити упаковку та одразу відправити їх у духовку чи на пательню.

При цьому яловичі ковбаски чудово смакують окремо, але також є основою багатьох страв. Пропонуємо у цьому переконатись самим: ми дібрали 4 прості рецепти, що зможуть вразити ваших рідних.

Яловичі ковбаски з картоплею та цибулею

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 4

Яловичі ковбаски з картоплею та цибулею / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Цибулю нарізаємо смужками, а картоплю – на 4 частинки. Якщо ж у вас великі картоплини, їх варто розрізати на 6 – 8 шматочків.

  2. Картоплю відварюємо у підсоленій воді упродовж 15 хвилин.

  3. У цей час розігріваємо пательню на середньому вогні. Змащуємо олією та обсмажуємо яловичі ковбаски 5 хвилин.

  4. Зціджуємо воду та додаємо картоплю до ковбасок, продовжуємо готувати упродовж 5 хвилин.

  5. Додаємо до страви нарізану цибулю, перець і паприку до смаку. Доводимо картоплю до золотавої скоринки.

  6. Подаємо страву гарячою. Прикрасити яловичі ковбаски з картоплею можна листям петрушки.

Яловичі ковбаски з овочами

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 5

Запікаємо яловичі ковбаски з перцем / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Очищаємо перці від насіння, розрізаємо довільними шматками.

  2. На кожній яловичій ковбасці робимо неглибокі надрізи. Викладаємо їх на змащену олією жаротривку форму.

  3. Довкола ковбасок ставимо нарізані перці, присмачуємо овочі сіллю.

  4. Запікаємо яловичі ковбаски з перцями при 200 – 210 градусів упродовж 15 хвилин, після чого скручуємо температуру до 110 градусів та продовжуємо готувати ще 10 хвилин.

  5. Подаємо яловичі ковбаски з улюбленими соусами. За бажанням страву можна прикрасити гілочкою розмарину або іншою улюбленою зеленню.

Хот-дог із яловичою ковбаскою та карамелізованою цибулею

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 5

Хот-доги – страва, яку полюбляють дорослі та діти / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Нарізаємо цибулю півкільцями. Розігріваємо пательню з соняшниковою олією та обсмажуємо на ній цибулю до м'якості (близько 3 хвилин).

  2. Вливаємо на пательню пиво і готуємо, поки рідина не випарується.

  3. До цибулі додаємо масло, цукрову пудру, оцет і карамелізуємо все впродовж 5 хвилин.

  4. На іншій пательні з олією обсмажуємо яловичі ковбаски, постійно їх перевертаючи. Готуємо на середньому вогні 12 – 15 хвилин.

  5. Розрізаємо булочки вздовж, але не до кінця. За бажанням можна запекти їх в духовці 2 хвилини, щоб утворилась хрумка скоринка.

  6. Змащуємо булочки улюбленим соусом, викладаємо яловичі ковбаски та 1 столову ложку карамелізованої цибулі. За бажанням додаємо гірчицю і прикрашаємо страву зеленню.

Яловичі ковбаски, запечені з перцем і томатним соусом

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 2

Яловичі ковбаски з перцем і томатним соусом / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Болгарські перці очищаємо від кісточок. Нарізаємо їх грубшими смужками, а чилі – тонкими кружальцями.

  2. У жаротривку форму викладаємо перці, присмачуємо сіллю та поливаємо олією.

  3. На кожній яловичій ковбасці робимо неглибокі надрізи. Викладаємо ковбаски на перці та поливаємо томатним соусом із вичавленим часником.

  4. Випікаємо страву у розігрітій духовці до 200 – 210 градусів упродовж 15 хвилин. Далі скручуємо температуру до 110 градусів та готуємо ще 15 хвилин,

  5. За бажанням прикрашаємо готову страву зеленню.

Смачного!