Якщо вам набридли звичайні чипси та сухарики, скористайтеся цією добіркою рецептів, інформує Смачно 24. Такі закуски сподобаються всім.

Варто спробувати Молода картопля з м'ясом: приготуйте ідеальну страву для родинної вечері

Свинячі вушка в азійському маринаді

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Відваріть вушка в підсоленій воді, доки вони не почнуть легко протикатися негострим ножем. На це піде приблизно година.
  2. Тим часом приготуйте заправку: часник й імбир натріть на дрібну тертку, додайте соєвий соус, сік і цедру половинки лимона, посічену зелень і кунжутну олію. Все перемішайте.
  3. Зварені вуха поріжте тонкими смужками, перемішайте із заправкою. Притисніть невеликою мискою і поставте в холодильник щонайменше на 30 хвилин, а краще – на ніч. Перед подачею посипте кунжутним насінням.

Сирні палички

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 4

Вболіваймо смачно: топ закусок на Євро-2024 замість чипсів
Приготуйте ці сирні палички / Фото Depositphotos

Приготування:

  1. Яйця та молоко змішайте до однорідності. В різні тарілки насипте борошно та кукурудзяні пластівці.
  2. Сир наріжте шматочками шириною 1 – 1,5 сантиметра. Кожен занурюйте спочатку в борошно, потім – у рідину із яєць та молока, а далі – в кукурудзяні пластівці.
  3. Занурюйте сирні палички по 2 штуки на раз у попередньо розігріту глибоку пательню чи фритюр з олією. Смажте до золотистого кольору з усіх боків.
  4. Виймайте палички на паперові рушнички, щоб забрати зайву олію.

Хрумкі сухарики

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Змішайте з олією шматочки черствого хліба у великій мисці. Додайте половину чайної ложки солі й кілька дрібок перцю. Обережно перемішайте, поки хліб не буде рівномірно покритий олією.
  3. Додайте пармезан і чебрець. Перемішайте, після чого розкладіть хліб рівним шаром на деко.
  4. Випікайте, перевертаючи, поки хліб не стане темно-золотистим та хрустким. На це піде близько 20 хвилин. Потім дайте сухарикам охолонути. Зберігайте при кімнатній температурі в герметичному контейнері до 2 днів.

Смачного!