Кулінарні експерти Смачно 24 запевняють: безпрограшним поєднанням будуть дієтична курочка з овочами. Курятина легко засвоюється, а багаті на клітковину овочі сприяють травленню.

Читайте також Легкі салати з куркою – саме для літа: з корейською морквою, динею та овочами гриль

Куряче філе та фарш

З курячим філе чудово смакують цукіні, кабачки та баклажани. Їх можна тушкувати без попереднього обсмажування, тож страва не буде занадто калорійною. Куряче філе нарізайте середніми кубиками.

А якщо цукіні чи кабачки тоненько наріжете вздовж і прошаруєте ними курячий фарш замість пластів лазаньї, у вас вийде дієтичний варіант італійської страви. Ніжний курячий фарш вбере в себе вологу з овочів – і ваша "лазанья" буде не лише низькокалорійною, а й напрочуд ароматною та соковитою.

пиріг
Курячий пиріг із білокачанною капустою / Фото Shutterstock

Курячий фарш можна додати до овочевої начинки для пирога. Особливо смачне поєднання курки з молодою білокачанною капустою.

Або ж запечіть куряче філе цілим шматком із молодою картоплею та бейбі-морквою. (Не забудьте додати кілька гілочок свіжого розмарину!) У вас вийде смакота ресторанного рівня!

Гомілки та крила

Курячі гомілки та крильця – чудова основа для печені із сезонними овочами: молодим горошком та морквою або зі шпарагівкою чи зеленою стручковою квасолею.

курка
Курячі гомілки зі стручковою квасолею та горошком / Фото Shutterstock

Вирушаючи на пікнік, неодмінно прихопіть із собою баклажани, щоб запекти на грилі разом із курячими крильцями. Буде божественний дует!

З гомілками гриль можна подати молоду кукурудзу та болгарський перець, також приготованими на решітці. Їхні смак та аромат підкорять ваші смакові рецептори з першого ж шматочка.

Четвертини та стегна

Подайте до столу смажені курячі четвертини або стегна з бланшованою броколі та пармезаном або томатним соусом. Ідеальне поєднання м’яса та овочів! Ця страва неодмінно стане улюбленою у вашій сім’ї.

курка
Курячі стегна з броколі / Фото Shutterstock

Четвертини відмінно смакують із цвітною капустою – білою чи кольоровою. Запечіть її в духовці з м’ясом або приготуйте з нею ніжне пюре на вершках.

Ну й, звісно, готове м'ясо можна подавати зі свіжим листовим салатом (айсбергом, роменом) або посипавши ароматною кінзою чи іншою зеленню.

Куряча тушка

Ціла курочка чудово запікається з молодою картоплею, морквою та ріпчастою цибулею. Викладіть всі інгредієнти до великого дека, тушку розмістіть у центрі й відправте всю цю композицію до духовки на 2 години при температурі 180 - 200 градусів. Звичайно ж, не забудьте про спеції та зелень: часник, розмарин, тархун. Вони неймовірно збагатять смак та аромат страви.

Читайте також Тарілка здорового харчування: як їсти щодня, щоб залишатися здоровим

Або нафаршируйте тушку свіжими грибами (звичайними чи королівськими печерицями) і запечіть із бататом, молодим буряком чи зеленою цибулею. Приємної пікантності страві додасть молодий червоний перець чилі.

курка
Курочка з бататом / Фото Shutterstock

Літніх страв із курочкою та овочами – не злічити! Ми підготували для вас рецепти, за якими ви приготуєте вдома розкішний обід чи вечерю з мінімальними зусиллями.

Овочеве рагу з курячим філе

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4

рагу
Овочеве рагу з курочкою / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Дрібно наріжте ріпчасту цибулю й обсмажте в каструлі на оливковій олії до золотавого кольору.
  2. Моркву та болгарський перець наріжте середніми кубиками. Перець чилі почистьте від насіння й дрібно посічіть.
  3. Куряче філе наріжте середніми шматками й додайте до цибулі. Перемішайте та посмажте 3 – 4 хвилини.
  4. До м'яса додайте нарізані овочі та 200 мілілітрів чистої води. Туди ж висипте квасолю та перемішайте.
  5. Томати бланшуйте й зніміть із них шкірку. Розріжте їх на половинки та збийте на пюре за допомогою блендера. Влийте томатне пюре до овочів та курятини й перемішайте.
  6. Присмачте рагу спеціями та вичавленим крізь прес часником і тушкуйте страву під кришкою ще 15 – 20 хвилин до готовності.
  7. Викладіть рагу на тарілку та подавайте до столу. Смачного!

Курячі стегна, запечені з печерицями

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 3

курка

Курячі стегна з грибами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з оливковою олією й обсмажте на ній куряче м'ясо і стегна. Посипте його паприкою та посоліть.
  2. Щойно курятина зарум'яниться, перекладіть його на деко для запікання.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  4. Цибулю, моркву та кабачки наріжте середніми кубиками й посмажте впродовж 5 хвилин на сковорідці, де смажилася курятина.
  5. Бланшуйте томати, зніміть із них шкірку, а м'якоть подрібніть у блендері.
  6. Гриби почистіть від шкірки й додайте до курятини.
  7. Перекладіть овочі до м'яса, полийте томатним пюре та відправте сковорідку до духовки на 30 хвилин.
  8. Готову страву посипте дрібно нарізаною кінзою й подавайте до столу. Смачного!