Якщо переборщили з перцем: що потрібно покласти у каструлю, щоб врятувати страву
Джерело:
Przyslij PrzepisІнколи трапляється, що бажання надати страві гострого смаку аж надто виражене. Не варто хвилюватися – справу врятує всього лиш один дешевий продукт.
Гострий суп – це саме те, що потрібно у холодну погоду. Він здатен не лише наситити організм, а й неабияк зігріти.
Не пропустіть Якщо борщ втрачає колір: у чому причина та що потрібно робити
Втім, інколи трапляється, що страва стає надто гострою навіть для тих, хто полюбляє пікантні смаки. Як врятувати ситуацію? У цьому нам допоможе один простий прийом.
Як врятувати занадто перчений суп
Додати у каструлю забагато перцю – справа нехитра, вистачить лише одного необережного руху. Якщо це трапилося, потрібно скористатися продуктом, який точно повинен бути на вашій кухні.
Занадто гострий суп легко врятувати / Фото Pixabay
Часто господині намагаються виправити ситуацію додаванням води, але такий спосіб нічого не вирішить. Річ у тім, що капсаїцин, який викликає гострий смак, не розчиняється у воді, тому у вас просто стане ще більше гострої страви.
Ця сполука чудово блокується казеїном, який є у молочних продуктах, тому суп найкраще розбавити знежиреним молоком або вершками. Також можна додати у страву ложечку цукру або меду.
Зменшити гостроту допоможе і лимонний сік. Це ж стосується й оливкової олії та вершкового масла. Втім, у всіх цих способів є й недоліки – вони вплинуть на смак страви.
Якщо ви хочете оминути цей наслідок, то покладіть у каструлю розрізану навпіл сиру картоплину. Коли овоч стане м'яким – просто вийміть його і спробуйте суп ще раз, його гострота точно знизилася.