Що люблять їсти зірки світового шоубізнесу? Здається, що, маючи доступ до мішленівських ресторанів та особистих кухарів, вони день у день насолоджуються такою їжею, про яку інші можуть лише мріяти. А коли бачиш їхні підтягнуті тіла, перше, що спадає на думку – напевно, їхній раціон складається лише з поживних смузі з добірних інгредієнтів або ж невеликих порцій вишуканих страв.

До теми Легкі та поживні сніданки для всієї родини: 4 простих рецепти з курочкою

Хоча знаменитості й справді можуть дозволити собі ледь не щодня харчуватись у дорогих закладах, зрештою – вони також люди, і, як усі ми, хочуть проводити час вдома, готуючи для себе та рідних смачні страви. Отож, з'ясуймо, чим снідають, обідають і вечеряють зірки.

# 1. Гвінет Пелтроу

Акторка дотримується здорового харчування / Фото з інстаграму Гвінет Пелтроу

Її часто називають "королевою здорового способу життя", адже у свої 49 років Гвінет Пелтроу виглядає просто чудово. Секрет гарної фізичної форми акторки – у збалансованому харчуванні, регулярних тренуваннях і правильному догляді за собою.

Сніданок. Зазвичай акторка снідає смузі, яке готує на основі мигдалевого та кокосового молока з протеїновим порошком. Утім, як зізнається зірка, іноді взагалі може відмовитися від сніданку.

Я просто намагаюсь їсти часто протягом дня. Переважно це білки та багато овочів, трохи злаків і жодної випічки, – розповідає Пелтроу.

Обід. Якщо акторка пропустила сніданок, то для неї обід – це перший прийом їжі. Тож Гвінет Пелтроу часто готує для себе та родини швидкі, корисні та водночас поживні страви з додаванням овочів.

"У мене є кілька страв з курки та пасти, а ще я часто готую печеню для дітей", – поділилась акторка.

Так, особливістю щоденного раціону зірки є те, що він складається з максимально простих та водночас здорових продуктів: цільних злаків, риби, птиці та фермерських овочів. Улюбленою стравою акторки є мексиканська заправка з козячим йогуртом, халапеньйо, медом та коріандром, яку вона часто додає до курки та в салати.

Вечеря. А от на вечерю зірка їсть усе, що забажає. Зокрема, дозволяє собі й маленькі слабкості. Наприклад, ввечері Гвінет Пелтроу може поласувати багетом із сиром або випити келих улюбленого вина.

#2. Двейн "Скеля" Джонсон

Щоб підтримувати бездоганну фізичну форму, як у Двейна, у раціоні щодня має бути багато м'яса. Тому курятина, риба та м'ясо бізона в поєднанні з рисом та зеленню – невід'ємна частина раціону актора.

Усі 6 днів зірка кіно дотримується спеціального режиму харчування, але один раз на тиждень влаштовує собі так званий cheat day (з англ. – "день порушення правил"), коли можна поласувати "забороненою" їжею.

У середньому день Двейна складається із 5 – 7 прийомів їжі з високим вмістом білка: до його повсякденного раціону входить тріска, стейки, курятина та яйця. До того ж актор вживає багато складних (повільних) вуглеводів, серед яких – рис, солодка картопля (батат), печена картопля та вівсянка.

До своїх страв Двейн Джонсон також обов'язково додає жменю овочевого міксу, який містить необхідні організму мікроелементи: клітковину, вітаміни та мінерали. Не забуває актор і про корисні жири: їх він отримує з арахісової пасти, яєць, кокосової олії та риб'ячого жиру.

Сніданок. Після ранкового тренування зірка з'їдає "енергетичний сніданок", до якого входять стейк, яйця, бурий (коричневий) рис та пасеровані овочі.

Обід та вечеря. Для обіду Двейн Джонсон зазвичай обирає курку з білим рисом та свіжі овочі. А вечеряє актор переважно тріскою, омлетом, білим рисом, салатом та овочами.

#3. Джессіка Біл

Джессіка Біл / Фото з інстаграму Джессіки Біл

Співачка, акторка та модель Джессіка Біл – справжня гурманка. Тому правильне харчування для неї вкрай важливе.

Коли з'являється вільна хвилинка, зірка із задоволенням готує смачні та поживні страви для себе та рідних. Джессіка та її сім'я полюбляють "палеолітичні" млинці на основі кокосового борошна, які вони їдять із маслом кеш'ю та натуральним медом. Коли ж зірці хочеться додаткового білка, вона може з'їсти курячий шашлик, кебаб або яєчню.

Сніданок. Вранці Джессіка віддає перевагу свіжовичавленому соку або зеленому чаю з медом. Хоча, як зізнається акторка, у неї не завжди є час, щоб спокійно поїсти. Тож іноді їй доводиться снідати просто в душі!

Іноді зірка снідає в душі / Фото з інстаграму Джессіки Біл

Обід. Оскільки у зірки доволі щільний графік, її обід має бути не лише корисним, але й максимально швидким. Однією з її улюблених страв є курячий рол, який готується із грудки, цільнозернової тортильї, салату та соусу.

Якщо у Джессіки Біл є час приготувати обід вдома, то зазвичай зірка готує салат зі свіжих овочів, які вирощує сама.

Я багато готую вдома, використовуючи свіжу рибу або нежирне м’ясо, як-от курку, та овочі, – розповідає Джессіка.

Вечеря. На вечерю акторка часто смакує овочевий крем-суп, а також овочі та різноманітні крупи. Наприклад, їй подобається готувати фарро або кіноа, які вона іноді доповнює бараниною, запеченою куркою або рибою, оскільки у цих продуктах міститься багато білка.

До слова, раніше Джессіка була співвласницею ресторану Au Fudge, який розташований в Лос-Анджелесі.

#4. Кетрін Зета-Джонс

Кетрін Зета-Джонс неодноразово потрапляла до списків найгарніших жінок світу. І заради цього їй довелося майже повністю відмовитися від улюблених солодощів. Утім, іноді вона їх все-таки собі дозволяє.

День у Кетрін офіційно розпочинається лише тоді, коли вона вип'є своє перше горнятко кави.

Прокинувшись, я одразу заварюю собі каву, тому що без неї у мене майже нічого не виходить добре, – розповідає акторка.

Сніданок. Хоча зірка й прокидається доволі рано, але сніданок у неї розпочинається аж о 8-й. Влітку Кетрін снідає знежиреним ванільним йогуртом, чорницею, малиною та гранолою. Натомість взимку – вівсянкою з коричневим цукром, бананами та чорницями зверху.

Акторка снідає вівсянкою з бананами / Фото з інстаграму Кетрін Зети-Джонс

Обід. Ідеальний обід для акторки – це легка та корисна страва. Наприклад, салат із листя шпинату й руколи, кедрових горішків та помідорів, до якого Кетрін Зета-Джонс додає трохи сиру з цвіллю або ж сушену журавлину. Усе це зірка поливає заправкою з оливкової олії, бальзамічного оцту та гірчиці, а деколи – комбінує зелень із куркою гриль, рибою або фаршированими баклажанами.

Вечеря. Вечеря акторки складається переважно із салату та тваринних білків.

У свій вечірній салат я люблю додавати фрукти. Я завжди нарізаю яблуко та кладу в салат. Також люблю додавати авокадо, апельсини та інжир, – ділиться Кетрін Зета-Джонс.

Окрім цього, зірка нерідко поєднує салат зі шматочком курки, риби або філе міньйон з соусом із грибів шиїтаке.

#5. Кріс Еванс

Кріс Еванс / Фото з інстаграму Кріса Еванса

Кріс Еванс – один із тих щасливців, який отримав нагоду зіграти одразу двох супергероїв – Джонні Шторма та Капітана Америку. Зробив він це на самому піку своєї кар'єри та став топовим актором Голлівуду, чиї стрічки щороку виходять на великий екран. А це означає, що Крісу Евансу просто необхідно зберігати гарну фізичну форму.

Тож як виглядає щоденний раціон актора у період підготовки до ролі, зокрема, для кіностудії Marvel?

Сніданок. Кріс Еванс снідає мискою каші з темними ягодами та волоськими горіхами. Після цього актор влаштовує перекус, який складається з протеїнового коктейлю та амінокислот BCAA. Ну а перед самим тренуванням з'їдає яблуко з мигдалем, які за 20 хвилин доповнює курячим салатом із коричневим рисом басматі.

Обід та вечеря. На обід зірка кіно випиває ще один протеїновий коктейль, а вечеряє зазвичай нежирним білком, наприклад, рибою, курятиною чи яловичиною, до яких обов'язково додає овочі.

Та щоб тримати себе у формі, всі голлівудські актори та акторки регулярно займаються спортом. Саме фізичні навантаження стають додатковим стимулом до здорового харчування. І, як бачимо, зірковий раціон не так вже й сильно відрізняється від нашого – знаменитості віддають перевагу простим та корисним продуктам: дієтичній курочці, нежирному м’ясу, рибі, овочам та злакам.

Тож якщо ви хочете завжди мати свіжий вигляд та чудове самопочуття, виробляйте правильні харчові звички, як у зірок. А щоб раціон був різноманітним, на сайті ТМ "Наша Ряба" можна знайти чимало рецептів доступних страв, які оцінили б навіть у Голлівуді.