Що таке орчата: простий рецепт від Марко Черветті
Джерело:
Youtube Марко ЧерветтіЯк врятуватись від літньої спеки? Відомий італійський шеф-кухар Марко Черветті поділився з шанувальниками простим рецептом прохолодного напою, який ви можете приготувати вдома. Обов'язково спробуйте.
Орчата (оршата) – популярний безалкогольний напій у Мексиці та Іспанії. Традиційно його готують з рису, ячменю, мигдалю, кунжуту або клубнів трав'янистої рослини чуфи (земляний горіх).
Читайте також Готуємося до пляжного сезону: топ-3 страви, від яких втрачаєш вагу
В Іспанії напій готують з розмелених або стовчених клубнів чуфи, води й цукру та подається охолодженим з булочкою фартон. У країнах Латинської Америки коктейль готують з різних видів злаків та горіхів – додають арахіс, мигдаль, кокос, кеш'ю, молоко ваніль та корицю.
Назва походить від латинського слова hordeum – ячмінь з якого готували напій. Ідея приготування походить з Валенсії від VIII-XIII століття.Марко Черветті пропонує приготувати коктейль з вівсяних пластівців, води, молока, з додаванням цукру та кориці.
Як приготувати орчату
- Час: 5 – 7 хвилин
- Порції: 1 – 2
- Калорійність на 100 грамів: 55 ккал
– 4 столові ложки вівсяних пластівців;
– 2 столові ложки цукру;
– 1/2 столової ложки кориці;
– молоко;
– вода;
– лід.
- У блендер викладіть вівсяні пластівці, цукор, додайте корицю, лід.
- Далі – додайте молоко, воду, ретельно збийте до однорідної консистенції.
- Вилийте у склянку через сито. Подавайте до столу охолодженим. Смачного!
Орчата – рецепт від Марко Черветті у відео: