Що таке орчата: простий рецепт від Марко Черветті

14 червня 2021, 12:07
Читать новость на русском

Як врятуватись від літньої спеки? Відомий італійський шеф-кухар Марко Черветті поділився з шанувальниками простим рецептом прохолодного напою, який ви можете приготувати вдома. Обов'язково спробуйте.

Орчата (оршата) – популярний безалкогольний напій у Мексиці та Іспанії. Традиційно його готують з рису, ячменю, мигдалю, кунжуту або клубнів трав'янистої рослини чуфи (земляний горіх).

Читайте також Готуємося до пляжного сезону: топ-3 страви, від яких втрачаєш вагу

В Іспанії напій готують з розмелених або стовчених клубнів чуфи, води й цукру та подається охолодженим з булочкою фартон. У країнах Латинської Америки коктейль готують з різних видів злаків та горіхів – додають арахіс, мигдаль, кокос, кеш'ю, молоко ваніль та корицю.

Назва походить від латинського слова hordeum – ячмінь з якого готували напій. Ідея приготування походить з Валенсії від VIII-XIII століття.

Марко Черветті пропонує приготувати коктейль з вівсяних пластівців, води, молока, з додаванням цукру та кориці.

Як приготувати орчату 

  • Час: 5 – 7  хвилин
  • Порції: 1 – 2
  • Калорійність на 100 грамів: 55 ккал
Інгредієнти:
– 4 столові ложки вівсяних пластівців;
– 2 столові ложки цукру;
– 1/2 столової ложки кориці;
– молоко;
– вода;
– лід.
  1. У блендер викладіть вівсяні пластівці, цукор, додайте корицю, лід.
  2. Далі – додайте молоко, воду, ретельно збийте до однорідної консистенції.
  3. Вилийте у склянку через сито. Подавайте до столу охолодженим. Смачного!

Орчата –  рецепт від Марко Черветті у відео: