При запіканні шинки головне завдання кожного кулінара – зберегти соковитість м'яса. Існує багато способів досягнути бажаного результату, але найпростіший – скористатися повільним приготуванням.

Актуально Як змінилась галузь гостинності в сьогоднішніх реаліях: виклики та тенденції

Якщо ви любите хрустку скоринку, то цей рецепт також вам підійде, адже наприкінці ми скористаємося грилем.

Рецепт шинки повільного запікання у медово-гірчичній глазурі

Час: 6 годин

Порцій: 10

Неперевершений смак / Фото Slow Cooker Club

Інгредієнти:

  • 2 кілограми шинки;
  • 1 цибулина;
  • 2 літри коли;
  • 50 грамів рідкого меду;
  • 1 столова ложка французької гірчиці.

Приготування:

  1. Шинку та нарізану цибулю кладемо у чашу мультиварки та заливаємо колою (вона має покрити м'ясо).
  2. Вмикаємо сильний режим та готуємо щонайменше 6 годин.
  3. Виймаємо м'ясо з мультиварки та обережно зрізаємо верхній шар шкірки. Ножем малюємо ромби по всьому шматку м'яса.
  4. Змішуємо мед та гірчицю. поливаємо м'ясо та готуємо в духовці в режимі гриль 7 – 8 хвилин. Виймаємо м'ясо з духовки, накриваємо фольгою та даємо "відпочити" 7 – 8 хвилин.