Укр Рус
24 листопада, 08:55
2

Шоколадне печиво біскотті, яке довго зберігається без світла

Через масштабні атаки Росії по нашій енергосистемі ми змушені економити світло та пристосовуватися до віялових відключень. Щоб завжди мати під рукою смачний перекус – приготуйте домашнє печиво біскотті. Воно не потребує особливих умов зберігання.

Шоколадне печиво біскотті стане відмінним варіантом до чаю чи кави, або на подарунок друзям.

Читайте також Немає світла – рятуйся МІНІ: три прості рецепти

Така домашня випічка добре зберігається без холодильника, адже воно вже сухе. Покрийте його улюбленими горішками чи сухофруктами та насолоджуйтеся.

Рецепт печива біскотті

  • Час: 65 хвилин
  • Порції: 20 штук
Інгредієнти:
 – 250 грамів пшеничного борошна;
 – 50 грамів какао;
 – 200 грамів цукру;
 – 2 курячих яйця;
 – 1 упаковка ванільного цукру;
 – 40 грамів меду;
 – 100 грамів вершкового масла;
 – пів чайної ложки розпушувача для тіста.
Для глазурі:
 – 100 грамів чорного шоколаду;
 – 20 грамів вершкового масла.
За бажанням: мигдаль, фундук, родзинки, цукати та шоколад.

Приготування:

  • Спершу підготовлюємо всі інгредієнти. Вони повинні бути кімнатної температури.
  • До пшеничного борошна додаємо какао та розпушувач, потім – яйця. Слідом додаємо вершкове масло і перемішуємо.
  • Всипаємо до маси цукор та мед, знову перемішуємо. Додаємо подрібнені горішки, чи шоколад. Знову гарно вимішуємо. Тісто має бути досить туге, як пластилін, але не кришитись.


Печиво біскотті / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

  • Ділимо тісто на дві частини і формуємо ковбаски. Кладемо на деко з пергаментом на відстані, бо ковбаски стануть ширшими.
  • Випікаємо печиво при 180 градусах 25 – 30 хвилин. Дістаємо з духовки і даємо трішки охолонути так, щоб ковбаску можна було взяти до рук.
  • Нарізаємо хлібним ножем товщиною 1 - 1,5 сантиметра.
  • Зверніть увагу! Тільки хлібний ніж, на крайній випадок – добре загострений звичайний. Якщо немає хлібного ножа, ріжте трішки товстіше, щоб не кришились.
  • Викладаємо знову на пергамент і запікаємо ще 10 – 15 хвилин. Даємо охолонути.
  • Для глазурі: все розтопити на водяній бані і покрити охолоджене печиво.

Смачного!