Шоколадне печиво біскотті, яке довго зберігається без світла
24 листопада 2022,
08:55
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Валі СаєнкоЧерез масштабні атаки Росії по нашій енергосистемі ми змушені економити світло та пристосовуватися до віялових відключень. Щоб завжди мати під рукою смачний перекус – приготуйте домашнє печиво біскотті. Воно не потребує особливих умов зберігання.
Шоколадне печиво біскотті стане відмінним варіантом до чаю чи кави, або на подарунок друзям.
Читайте також Немає світла – рятуйся МІНІ: три прості рецепти
Така домашня випічка добре зберігається без холодильника, адже воно вже сухе. Покрийте його улюбленими горішками чи сухофруктами та насолоджуйтеся.
Рецепт печива біскотті
- Час: 65 хвилин
- Порції: 20 штук
– 250 грамів пшеничного борошна;
– 50 грамів какао;
– 200 грамів цукру;
– 2 курячих яйця;
– 1 упаковка ванільного цукру;
– 40 грамів меду;
– 100 грамів вершкового масла;
– пів чайної ложки розпушувача для тіста.
Для глазурі:
– 100 грамів чорного шоколаду;
– 20 грамів вершкового масла.
За бажанням: мигдаль, фундук, родзинки, цукати та шоколад.
Приготування:
- Спершу підготовлюємо всі інгредієнти. Вони повинні бути кімнатної температури.
- До пшеничного борошна додаємо какао та розпушувач, потім – яйця. Слідом додаємо вершкове масло і перемішуємо.
- Всипаємо до маси цукор та мед, знову перемішуємо. Додаємо подрібнені горішки, чи шоколад. Знову гарно вимішуємо. Тісто має бути досить туге, як пластилін, але не кришитись.
Печиво біскотті / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко
- Ділимо тісто на дві частини і формуємо ковбаски. Кладемо на деко з пергаментом на відстані, бо ковбаски стануть ширшими.
- Випікаємо печиво при 180 градусах 25 – 30 хвилин. Дістаємо з духовки і даємо трішки охолонути так, щоб ковбаску можна було взяти до рук.
- Нарізаємо хлібним ножем товщиною 1 - 1,5 сантиметра.
- Зверніть увагу! Тільки хлібний ніж, на крайній випадок – добре загострений звичайний. Якщо немає хлібного ножа, ріжте трішки товстіше, щоб не кришились.
- Викладаємо знову на пергамент і запікаємо ще 10 – 15 хвилин. Даємо охолонути.
- Для глазурі: все розтопити на водяній бані і покрити охолоджене печиво.
Смачного!