Шоколадне печиво біскотті, яке довго зберігається без світла

24 листопада 2022, 08:55
Читать новость на русском

Через масштабні атаки Росії по нашій енергосистемі ми змушені економити світло та пристосовуватися до віялових відключень. Щоб завжди мати під рукою смачний перекус – приготуйте домашнє печиво біскотті. Воно не потребує особливих умов зберігання.

Шоколадне печиво біскотті стане відмінним варіантом до чаю чи кави, або на подарунок друзям.

Читайте також Немає світла – рятуйся МІНІ: три прості рецепти

Така домашня випічка добре зберігається без холодильника, адже воно вже сухе. Покрийте його улюбленими горішками чи сухофруктами та насолоджуйтеся.

Рецепт печива біскотті

  • Час: 65 хвилин
  • Порції: 20 штук
Інгредієнти:
 – 250 грамів пшеничного борошна;
 – 50 грамів какао;
 – 200 грамів цукру;
 – 2 курячих яйця;
 – 1 упаковка ванільного цукру;
 – 40 грамів меду;
 – 100 грамів вершкового масла;
 – пів чайної ложки розпушувача для тіста.
Для глазурі:
 – 100 грамів чорного шоколаду;
 – 20 грамів вершкового масла.
За бажанням: мигдаль, фундук, родзинки, цукати та шоколад.

Приготування:

  • Спершу підготовлюємо всі інгредієнти. Вони повинні бути кімнатної температури.
  • До пшеничного борошна додаємо какао та розпушувач, потім – яйця. Слідом додаємо вершкове масло і перемішуємо.
  • Всипаємо до маси цукор та мед, знову перемішуємо. Додаємо подрібнені горішки, чи шоколад. Знову гарно вимішуємо. Тісто має бути досить туге, як пластилін, але не кришитись.


Печиво біскотті / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

  • Ділимо тісто на дві частини і формуємо ковбаски. Кладемо на деко з пергаментом на відстані, бо ковбаски стануть ширшими.
  • Випікаємо печиво при 180 градусах 25 – 30 хвилин. Дістаємо з духовки і даємо трішки охолонути так, щоб ковбаску можна було взяти до рук.
  • Нарізаємо хлібним ножем товщиною 1 - 1,5 сантиметра.
  • Зверніть увагу! Тільки хлібний ніж, на крайній випадок – добре загострений звичайний. Якщо немає хлібного ножа, ріжте трішки товстіше, щоб не кришились.
  • Викладаємо знову на пергамент і запікаємо ще 10 – 15 хвилин. Даємо охолонути.
  • Для глазурі: все розтопити на водяній бані і покрити охолоджене печиво.

Смачного!