Рецепт дня: класичний шоколадний фондан – ніжний десерт
Вишуканий рецепт шоколадного фондану повинен бути у кожної господині. Ніжний десерт з рідкою серединкою чудово підійде для святкового столу або романтичної вечері.
Якщо ви будете чітко дотримуватися грамів та температурного режиму при приготуванні цього вишуканого десерту, він у вас вийде з першого разу!
Читайте також Класичний шоколадний брауні: рецепт
Презентувати десерт можна з кулькою морозива, павутинкою з карамелі або вишневим соусом.
Інгредієнти:– 250 г чорного шоколаду (не менше 80%);
– 240 г вершкового масла (не менше 82%);
– 390 г яєць;
– 300 г цукру;
– 100 г борошна;
– пергамент для випікання;
– масло для змащування форми.
Читайте також Що приготувати на Миколая: дитяче меню
- Розтоплюємо шоколад та масло на паровій бані до однорідної маси. Цей процес найважливіший у приготуванні, тому завжди потрібно стежити за температурою та консистенцією, щоб шоколад не перегрівся. Помішуйте шоколадну масу ще 5 хвилин після парової бані.
Ретельно миємо яйця. З'єднуємо яйця та цукор, легко збиваючи їх вінчиком до повного розчинення цукру у посудині.
Накриваємо харчовою плівкою, щоб вона повністю покривала шоколадну масу та залишаємо охолоджуватись у холодильнику на ніч. Для випікання підійдуть, як металеві кільця однієї форми, які потрібно викласти пергаментом, так і форма для випікання фондану. Якщо використовуватимете керамічну форму для випікання фондану – її попередньо потрібно змастити вершковим маслом. При формуванні фондану залишіть один сантиметр від краю форми.
- Шоколадну масу кімнатної температури вливаємо у яєчно-цукрову масу та перемішуємо. Розділяємо її на половину та в одну з них додаємо просіяну муку та перемішуємо її до однорідності, з'єднуємо дві маси.
Розігріваємо духовку до 180 градусів та випікаємо 15-20 хвилин. Основний критерій, по якому ви маєте орієнтуватись при випіканні фондану – це злегка мокра серединка на поверхні фондану, а по краях вже випечена. І тільки тоді ви можете бути впевненими, що шоколадний фондан готовий і ви можете виймати його із духовки.
Серединка шоколадного фондану повинна витекти при його розрізанні.