Якщо ви будете чітко дотримуватися грамів та температурного режиму при приготуванні цього вишуканого десерту, він у вас вийде з першого разу!

Читайте також Класичний шоколадний брауні: рецепт

Презентувати десерт можна з кулькою морозива, павутинкою з карамелі або вишневим соусом.

Читайте також Що приготувати на Миколая: дитяче меню

  1. Розтоплюємо шоколад та масло на паровій бані до однорідної маси. Цей процес найважливіший у приготуванні, тому завжди потрібно стежити за температурою та консистенцією, щоб шоколад не перегрівся. Помішуйте шоколадну масу ще 5 хвилин після парової бані.
  2. Ретельно миємо яйця. З'єднуємо яйця та цукор, легко збиваючи їх вінчиком до повного розчинення цукру у посудині.

  3. Накриваємо харчовою плівкою, щоб вона повністю покривала шоколадну масу та залишаємо охолоджуватись у холодильнику на ніч. Для випікання підійдуть, як металеві кільця однієї форми, які потрібно викласти пергаментом, так і форма для випікання фондану. Якщо використовуватимете керамічну форму для випікання фондану – її попередньо потрібно змастити вершковим маслом. При формуванні фондану залишіть один сантиметр від краю форми.

  4. Шоколадну масу кімнатної температури вливаємо у яєчно-цукрову масу та перемішуємо. Розділяємо її на половину та в одну з них додаємо просіяну муку та перемішуємо її до однорідності, з'єднуємо дві маси.
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів та випікаємо 15-20 хвилин. Основний критерій, по якому ви маєте орієнтуватись при випіканні фондану – це злегка мокра серединка на поверхні фондану, а по краях вже випечена. І тільки тоді ви можете бути впевненими, що шоколадний фондан готовий і ви можете виймати його із духовки.

  6. Серединка шоколадного фондану повинна витекти при його розрізанні.